Statisticile sunt necruțătoare - mai mult de jumătate dintre bărbații de peste 60 de ani au probleme cu prostata. Unii experți adaugă, cu un zâmbet condescendent, că și ceilalți sunt în aceeași barcă, doar că nu vor să recunoască acest lucru.
Screeningul preventiv al prostatei ar trebui să fie standard pentru toți bărbații peste 50 de ani. Atunci când un medic descoperă anomalii, pacientul pleacă de obicei acasă cu o recomandare de a-și adapta stilul de viață. Auto-ajutorul este de a face apel la fumători pentru a renunța la acest viciu, medicii sfătuiesc, de asemenea, să limiteze consumul de alcool, junk food și, de asemenea,... cofeina.
Cafeina ca vinovată?
Dacă urologul dumneavoastră vă diagnostichează o prostată mărită, sfaturile sale privind modificarea stilului de viață nu vă vor face probabil fericit. Iar întrebarea de ce ar trebui să vă limitați consumul de cafea va apărea în mod inevitabil. Datorită efectelor sale diuretice, cafeaua afectează atât cantitatea de urină, cât și frecvența urinării. Dacă renunțați la el timp de câteva zile, s-ar putea să constatați că o problemă urinară de lungă durată se ameliorează.
Dar asta nu înseamnă că consumul de cafea este de vină pentru problemele tale. Pur și simplu nu face nimic pentru a atenua problemele care provin din altă parte.
În lupta împotriva cancerului de prostată, cafeaua este de partea ta
O serie de studii au arătat clar că consumul regulat de cafea reduce riscul de cancer de prostată. Antioxidanții și alte substanțe valoroase din cafea joacă un rol. Oamenii de știință au identificat chiar două substanțe specifice care încetinesc creșterea celulelor canceroase. Nivelurile lor sunt cele mai ridicate în băuturile de cafea nefiltrate, cum ar fi cele făcute în presa franceză.
De fapt, filtrele de cafea rețin aceste substanțe. Efectele pozitive nu sunt influențate de conținutul de cofeină al băuturii, astfel încât vă puteți aștepta la o reducere eficientă a riscului de cancer de prostată atât din cafeaua cu cofeină, cât și din cea decofeinizată.
Analiza studiilor efectuate oferă câteva fapte cu adevărat interesante, mai ales dacă ne gândim că datele provin de la peste un milion de bărbați studiați, dintre care 57.723 au avut cancer de prostată. Cercetătorii au comparat bărbații care fie nu consumau deloc cafea, fie consumau mai puțin de două cești pe zi la începutul studiului și au ajuns la concluzia că.
-
riscul de cancer de prostată a scăzut cu 1% cu fiecare ceașcă suplimentară de cafea;
-
cei care au consumat între două și nouă cești de cafea pe zi au avut un risc redus cu 9%;
-
Riscul de cancer de prostată fatal a fost redus cu 16% la bărbații care au consumat între două și nouă cești de cafea pe zi.
Așa că se poate concluziona că băutul de cafea proaspătă nu este cu siguranță cauza problemelor de prostată. Bărbații care suferă de mărirea prostatei ar putea observa o ameliorare a problemelor urinare atunci când renunță la cafea, deoarece efectul diuretic al cafelei poate exacerba aceste probleme.
În ceea ce privește riscul de a dezvolta cancer de prostată, consumul regulat de cafea oferă efecte mai mult decât promițătoare.
Surse:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7805365/
Cherry este un Robusta de înaltă calitate, puternic și intens, cu un gust ușor de ciocolată, cu o amărăciune mai mare, tipică pentru Robusta și, de asemenea, cu un conținut mai mare de cofeină, care este de până la 2 ori mai mare decât în cazul Arabica.
Cherry este un Robusta de înaltă calitate, puternic și intens, cu un gust ușor de ciocolată, cu o amărăciune mai mare, tipică pentru Robusta și, de asemenea, cu un conținut mai mare de cofeină, care este de până la 2 ori mai mare decât în cazul Arabica.
Aroma puternică și gustul bogat merg mână în mână cu conținutul mai mare de cofeină. Cafeaua conține o selecție aleasă manual de boabe neșlefuite (numite Culi) de Arabica, Robusta, Chari și Catimor.
Aroma puternică și gustul bogat merg mână în mână cu conținutul mai mare de cofeină. Cafeaua conține o selecție aleasă manual de boabe neșlefuite (numite Culi) de Arabica, Robusta, Chari și Catimor.
Un amestec unic de 5 varietăți de arabica din America Centrală și de Sud , completat de un robusta de calitate,pentru un espresso plin de aromă, putere și creme de calitate.
Un amestec unic de 5 varietăți de arabica din America Centrală și de Sud , completat de un robusta de calitate,pentru un espresso plin de aromă, putere și creme de calitate.
Brazilia este lider mondial în producția și exportul de boabe de cafea de calitate extrem de ridicată. Cea mai cunoscută și cea mai populară este cafeaua Brazil Santos 100% Arabica.
Brazilia este lider mondial în producția și exportul de boabe de cafea de calitate extrem de ridicată. Cea mai cunoscută și cea mai populară este cafeaua Brazil Santos 100% Arabica.
Știți ce soi de cafea 100% arabica să alegeți? Cumpărați acest amestec de 4 pachete diferite de 250g și economisiți 50 CZK! Total 1 kg de cafea prăjită.
Știți ce soi de cafea 100% arabica să alegeți? Cumpărați acest amestec de 4 pachete diferite de 250g și economisiți 50 CZK! Total 1 kg de cafea prăjită.
India Cireșe, boabe de cafea ROBUSTA
Trung Nguyen CREATIVE 4, cafea măcinată
Espresso blend Pura Vida, boabe de cafea
Brazilia Santos, boabe de cafea Arabica
Arabica din toată lumea - 1 kg, pachet de...