Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

S-a scris anul 1805 și Napoleon așteaptă victoria în bătălia de la Slavkov, iar iubitorii de cafea pot auzi cuvântul „kapuziner” pentru prima dată în cafenelele vieneze. Numele se referea aparent la culoarea maro a hainelor monahale ale ordinului capucinilor. Potrivit mai multor surse, a fost precursorul cappuccino-ului de astăzi și a fost în esență cafea cu smântână și zahăr.Dar mai este aproape un secol până când primul espressor va vedea lumina zilei. Și cappuccino, așa cum îl știm astăzi, cu siguranță nu este complet fără espresso tradițional.

CAPPUCCINO – cafea care are capac

Primele mențiuni despre cappuccino în forma de astăzi datează din anii 1930, când italienii savurau cafeaua cu frișcă și stropi de scorțișoară sau ciocolată. Câțiva ani mai târziu, Europa și nu numai Europa a fost devastată de cel de-al Doilea Război Mondial, așa că nu se putea aștepta la dezvoltarea cafelei sau a oricărei alte culturi. Însă perioada postbelică a fost deja marcată de popularitatea tot mai mare a băuturii, care în curând a devenit populară în special în rândul britanicilor.

În țara noastră, „capuzinerul” original se numește acum cafea vieneză, în timp ce espresso cu lapte fierbinte și spumat rămâne numele cappuccino. După o campanie de succes în Europa, America de Sud și Australia, acesta și-a sărbătorit marele boom în anii optzeci, în Statele Unite. Probabil este de la sine înțeles că Starbucks a avut un rol important în asta.

Dar cu siguranță nu trebuie să mergi la o cafenea de fiecare dată când simți gustul unei băuturi delicioase cu capac de spumă de lapte. De asemenea, puteți pregăti un cappuccino acasă.

Cappuccino acasă pas cu pas

  1. Încălziți mai întâi laptele. Veți ști temperatura corectă atunci când bule mici se ridică în jurul marginilor. În orice caz, laptele nu trebuie fiert complet. Scoateți-l de pe aragaz în faza de „bule”.
  2. Acum bate bine.
  3. Și este timpul să pregătiți un espresso excelent, de înaltă calitate.
  4. Adăugați lapte fierbinte și spumă de lapte la espressoul finit, astfel încât 1/3 din volumul total al băuturii să fie cafea, 1/3 lapte fierbinte și 1/3 spumă de lapte.

Un cappuccino de calitate merită cu siguranță o ceașcă potrivită, așa că nu ezitați și aruncați o privire laoferte.

Cui îi lipsește mașină de cafea espresso, cu siguranță vei alege dintre noi. Dacă vă plac tradiția și istoria, acordați o atenție deosebită aparatelor de cafea ale mărcii Bezzera. Nu este o coincidență de nume, ci într-adevăr o companie fondată de Luigi Bezzera - omul care a preparat primul espresso.

Și dacă espresso-ul tău de primă clasă este să obții capacul potrivit de lapte, gândește-te dacă ai nevoie de un spumant de lapte.

Cu echipamentul potrivit și un minunat cafea poți pregăti cappucino perfect oricând ai chef.