Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

Ce este o aeropress? Aeropress este un mod nou și foarte popular de prepararecafea care combină filtrarea cafelei prin hârtie și aplicarea de presiune. În timp ce Aerobie, compania care produce Aeropress în SUA anunță că poate crea cafea de tip espresso, nu este atât de simplu. Aeropress nu face cu adevărat espresso. Cafeaua este mai mult asemănătoare cu cafea filtrată, adică capa, dar presiunea și măcinarea mai fină fac cafeaua mai plină decât cea prin picurare.

Cel mai important, însă, Aeropress oferă o mulțime de variații și există multe rețete de preparare. Este posibil să creați băuturi de la 50 la 200 ml, să experimentați cu măcinarea grosieră și chiar să încercați diferite temperaturi ale apei. În cazul Aeropress nu există o metodă corectă de preparare. Un alt mare avantaj al Aeropress-ului este neîncălzirea, greutatea redusă și compactitatea, ceea ce îl face perfect pentru călătorii și pentru prepararea cafelei în aer liber. În comparație cu alte metode, necesită un minim de curățare, întregul produs trebuie doar clătit cu apă după utilizare.

Beneficii ale Aeropress-ului

  • presiunea obține chiar mai multe arome din cafea în comparație cu cafea filtrată (picurare)
  • prin filtrarea printr-un filtru de hârtie obțineți o cafea frumos curată, fără praf
  • capacitatea de a încerca diferite tipuri de preparare a berii, de a vă juca cu timpul de preparare și grosimea măcinării
  • tu decizi cât timp este extrasă cafeaua, adică depinde de tine când apeși pistonul
  • ușor de spălat și incasabil
  • excelent pentru călătorii, datorită greutății și incasabilității sale
  • poate susține un Porlex Mini sau Rhinowares Mini

COARSE de măcinare: mai fină

În mod ideal, măcinați întotdeauna cafeaua (vă recomandăm alegere) proaspătă chiar înainte de fiecare preparare. La o aeropress, cafeaua este măcinată până la aproximativ consistența nisipului. Grosimea este aceeași ca la un moka kettle. Cu toate acestea, se poate experimenta.

CUM PREPARĂM CAFEATA ÎN AEROPORTUL

Timp de preparare: 1,5min (30s pre-extracție, 30s extracție, 30s presare)

Cantitatea de cafea: ideal 6 grame/100ml

Există în general 2 metode de bază pentru prepararea cafelei într-o aeropress. Prima în care Aeropress stă cu filtrul în jos și a doua în care stă cu filtrul în sus, de aceea se numește metoda inversă. Prima metodă are dezavantajul că, de îndată ce începeți să turnați apă fierbinte peste cafea, cafeaua a început deja să treacă prin filtru înainte de a fi infuzată complet. Metoda inversă elimină complet acest dezavantaj, deoarece tubul este sigilat de jos cu un piston, iar filtrul este plasat deasupra Aeropress. Prin urmare, recomandăm metoda inversă, pe care o vom descrie și mai jos.

Cum să faci cafea cu un Aeropress

  1. Inserați filtrul de hârtie în strecurătoarea Aeropress și îl clătiți cu apă caldă, acest lucru va scăpa filtrul de orice aromă reziduală de hârtie.
  2. Recomandăm, de asemenea, Spălarea cu apă caldă a cănii sau a recipientului de servire în care va fi preparată Aeropress. Acest lucru este foarte util dacă nu doriți ca băutura rezultată să se răcească.
  3. Măcinați cafeaua până la o grosime apropiată de cea a nisipului, măcinarea este aceeași ca și pentru prepararea ei într-o oală moka. Puteți experimenta cu măcinarea, în general, cu cât este mai fină măcinarea, cu atât este mai scurt timpul de extracție.
  4. Apa de fiert (de preferință filtrată) la 93-95°C.
  5. Scoateți pistonul din Aeropress, rotiți baioneta în sus și scoateți lotul de cafea măcinată.
  6. Cumpărați aproximativ 50 ml de apă și lăsați cafeaua să se pre-extremeze timp de 30 de secunde, în acest timp cafeaua va scăpa de excesul de CO2 pe care îl conține freshly roasted coffee. Acest pas permite o extracție mai bună în etapa următoare.
  7. Într-o mișcare circulară, se toarnă încet restul conținutului Aeropress și apoi se amestecă cafeaua.
  8. Se introduce filtrul clătit pregătit, se extrage timp de 30s și apoi se apasă pistonul pentru încă aproximativ 30s. Timpul total pentru pregătirea băuturii ar trebui să fie de aproximativ 1,5 minute.
  9. Să vă bucurați de cafea :-)

Rețeta video pentru prepararea cafelei în Aeropress

Ce puteți găsi despre Aeropress pe site-ul producătorului?

"De asemenea, trebuie să adaug recomandarea mea entuziastă pentru acest aparat de la mulți alții pentru prepararea cafelei. Trebuie să o gustați mai întâi pentru a vă convinge de calitatea cafelei pe care o poate face. Dețin fiecare piesă imaginabilă de echipament pentru prepararea cafelei, însă, de când AeroPress și-a făcut loc în casa noastră, oalele de vidat și Technivorm drip sunt doar praf pe cele două oale de vidat. " Kevin Knox, un specialist în industria cafelei cu 28 de ani de experiență, autor al cărții Coffee Basics.

"Atunci când este pregătită corespunzător, AeroPress poate oferi o cafea de foarte bună calitate în stil espresso, precum și o ceașcă excelentă de cafea de volum mai mare în stil Americano. De fapt, produce un espresso mult mai bun decât multe mașini de casă, de douăzeci sau chiar de treizeci de ori mai scumpe." Kenneth Davids, autorul cărții "Coffee: Un ghid pentru a cumpăra, a prepara și a savura", "Espresso: The Ultimate Coffee", "Coffee Roasting: Romance and Revival", editor al coffeereview.com.

Vrei să cumperi AEROPRESS?