Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

Pentru unii, cafeaua piccolo este o băutură inexistentă, în timp ce alții vor susține că se răsfață în mod regulat cu cafea piccolo la cafeneaua lor preferată.

La fel cum existența yetti-ului nu a fost niciodată dovedită în mod fiabil și mulți experți îi neagă fără echivoc existența, adevărații experți în cafea își mențin afirmațiile conform cărora cafeaua piccolo nu există. Potrivit acestora, este doar un espresso obișnuit. Cu toate acestea, termenul a prins contur în țara noastră și nu va fi greu să găsești martori oculari care au văzut cu ochii lor cafeaua piccolo. Cum este posibil acest lucru?

Fenomen ceh cu rădăcini italiene

Termenul italian "piccolo" (tradus prin "mic") a prins contur în cafenelele cehești în epoca postrevoluționară. Turiștii din Peninsula Apenină au fost oripilați de conceptul nostru de cafea și au învățat să comande espresso "mic" - adică "piccolo". Termenul a fost domesticit în pajiștile și crângurile cehe, deși cu siguranță nu se încadrează în terminologia cafelei.

Popular la proto-indieni

Dar suntem departe de a fi singurii care comandă o cafea oficial inexistentă. Cafeaua Piccolo este surprinzător de populară în Australia. Sub termenul controversat se ascunde un ristretto cu lapte bătut.

Când vine vorba de piccolo, numai latte

Dacă un barista vă strigă undeva că "piccolo nu există", puteți contraataca cu afirmația că piccolo lattes există. Și ați avea dreptate. Această băutură de cafea este definită de experți ca fiind o parte espresso (20-30 ml) și două părți lapte bătut (40-60 ml). Ca urmare, piccolo are o aromă de cafea mai puternică decât cea a latte-urilor, dar este mai puțin intensă decât cea a espresso-ului pur.

Și părerea noastră despre hype-ul din jurul cafelei piccolo?

Ce putem fi de acord că cafeaua ar trebui să fie de bună calitate, preparată corespunzător, gustoasă și evocatoare a prieteniei tuturor celor care se adună în jurul ei? Uneori este doar momentul să nu ne bucurăm inutil, ci mai degrabă să ne bucurăm de o băutură cu cofeină grozavă alături de prieteni buni.

Cuvintele sunt de ajuns.