Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

Cărui iubitor de cafea îi place să prepare o băutură delicioasă din boabe proaspăt măcinate. În afară de condițiile inițiale, cum ar fi țara de origine sau altitudinea, gustul cafelei este influențat de mai mulți factori. Un factor foarte important este dacă este proaspăt măcinat, așa că cel mai bine este să îl macinăm chiar înainte de preparare pentru a obține cea mai bună aromă. Dacă sunteți un adevărat cunoscător, nu ați cumpăra niciodată cafea pre-măcinată. Este deja învechită și s-ar putea să nu fie măcinată cum trebuie pentru prepararea cafelei dumneavoastră.

Cum se macină cafeaua? Pentru a măcina cafeaua la grosimea potrivită, mașina de măcinat trebuie să fie setată corect. Există o diferență între tipurile de mașini de măcinat. Se folosesc atât tocătoare, cât și polizoare cu pietre de măcinat. Dacă doriți să obțineți mai multe niveluri de măcinare subtil diferite, asigurați-vă că folosiți o mașină de măcinat cu pietre de măcinat. Cafeaua de la un tocător nu va fi niciodată măcinată la fel de fin ca la o mașină de măcinat manuală, iar grosimea nu va fi uniformă. 

Ce râșniță de cafea să folosiți?

  1. Utilizați o mașină de măcinat manuală de bună calitate sau o mașină de măcinat electrică cu pietre de măcinat

  2. Cuptoarele de cafea nu macină niciodată cafeaua în mod egal

  3. Chiar dacă cumpărarea cafelei deja măcinate nu este opțiunea ideală, este totuși mai bună decât folosirea unui tocător.

Care mod de a face cafea necesită un tip diferit de măcinare. Cu cât este mai scurt timpul de leșiere a boabelor, cu atât este mai fină măcinarea.

Care sunt grosimile de măcinare a cafelei pentru o anumită infuzie?

Alegeți și învățați nivelul corect de măcinare pentru metodele de preparare a cafelei utilizate.

1) Măcinare foarte fină a cafelei

Măcinarea foarte fină este recomandată pentru prepararea cafelei turcești într-o jazva. Consistența este similară cu cea a făinii sau a pudrei netede.

  • java

2) Cafea măcinată fin

Cafeaua măcinată fin este potrivită pentru pregătirea espresso sau pregătirea aeropress (cu un timp de preparare de 1-2 minute). Grosimea este ca o sare de masă puțin mai fină. Dacă cumpărați cafea deja măcinată, probabil că va fi măcinată în acest fel.

  • Espresso

  • Aeropress (timp de preparare 1-2 min)

3) Măcinare medie fină a cafelei

Măcinarea medie fină este probabil cea mai comună. Se utilizează pentru preparare în picurător sau în aeropress (cu un timp de preparare de 2-3 minute). Este un pic mai fin decât nisipul, dar nu la fel de fin ca și cel fin măcinat.

  • Prinderea picăturilor

  • Aeropress (timp de preparare 2-3 min)

    .

4) Măcinare medie a cafelei

Măcinarea medie este mijlocul de aur între măcinarea fină și cea grosieră. De asemenea, se folosește pentru picurare, atunci când se prepară într-un vas cu vid sau pentru aeropress (pregătire de peste 3 minute). Consecvența este ca nisipul.

  • Cazan de aspirat

  • Aeropress (timp de preparare 3+ minute)

  • Prinderea picăturilor

5) Cafeaua măcinată grosier mediu

Măcinarea medie grosieră este potrivită pentru o oalămoka, Chemex sau Gripperlever. Grosimea cafelei este ca nisipul grosier (puțin mai grosier decât o măcinare medie).

  • Ceainic de ceai de moca

  • Chemex

  • Gripper inteligent

6) Cafeaua măcinată grosier

Se recomandă o măcinare grosieră pentru presa franceză. Cafeaua măcinată în acest fel arată ca sarea de mare. Este mai bine să aveți o cafea măcinată mai grosier pentru presa franceză - boabele nu vor pătrunde în sită, iar sedimentele vor rămâne la fund.

  • Presa franceză

TIP: Categoric nu vă fie teamă să experimentați! Merită să măcinați cafeaua proaspătă și, în timp, veți obține o distincție subtilă a diferitelor grosimi în ochi.

Alegeți din gama noastră de macinatoare de cafea de calitate.