Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

Știți cine este părintele popularei cafele flat white? Și care este povestea din spatele acestei băuturi de cafea atât de căutate astăzi?

Cercetarea rădăcinilor băuturii cunoscute sub numele de flat white ne duce cu gândul la proto-foreri și trebuie să ne întoarcem în timp până în a doua jumătate a secolului trecut. Era anul 1985 când proprietarul unei cafenele din Sydney a observat că popularitatea cappuccino-ului se diminua încet-încet. Clienții săi se întorceau din ce în ce mai mult la tradiționalul espresso. Așa că Alan Preston a început să le ofere o cafea special pentru ei la Moors Espresso Bar, pe care a numit-o flat white. 

Simplicitatea este putere

Ce este un flat white? Când două espresso și lapte bătut se întâlnesc, se naște un flat white. Unele surse fac referire la Noua Zeelandă ca fiind țara de origine, dar astăzi ne-ar fi greu să găsim surse istorice relevante. În cele din urmă, nu contează atât de mult de unde provine flat white, cât dacă gustul și caracteristicile sale specifice se ridică la nivelul așteptărilor dumneavoastră. 

Ce trebuie să știi pentru a o prepara?

  • Cheia succesului este alegerea cafelei premium atunci când preparați espresso, inspirați-vă din gama noastră. 
  • De asemenea, vă ajutăm cu alegerea mașinii de cafea pentru a face cel mai bun espresso. 
  • Lapte ar trebui să fie folosit lapte integral; cei care preferă laptele vegetal pot, desigur, să ajungă la lapte de soia, de ovăz sau alte tipuri de lapte. Puteți cumpăra alternative de lapte pentru cafea de cea mai bună calitate.  
  • Cine se gândește la latte art ar trebui să înceapă neapărat prin a obține un ulcior de lapte de calitate. 

Rețeta pentru cafea flat white

  1. Preparați două espresso pe care le turnați într-o ceașcă sau într-un pahar special.
  2. Batați laptele până la o temperatură de aproximativ 60°C. Nu este rău să folosiți un termometru special.
  3. Ați observat cum barista experimentați lovesc ulciorul de lapte bătut pe tejghea și apoi îi dau o mică zvâcnire? Asigurați-vă că faceți și voi asta. Laptele va fi neted, catifelat și veți scăpa de bulele nedorite. 
  4. Toarnă laptele cu grijă în cafea.
  5. Dacă îndrăznești să fii artist, poți încerca așa-numita latte art și să torni laptele în cafea pentru a crea tot felul de forme. 

Comparare între albușul plat și cappuccino

Diferența dintre cafeaua flatwhite și cea cappuccino (cappuccino) se află în primul rând în stratul de lapte și spumă folosit pentru a le prepara. Un flat white constă din espresso amestecat cu lapte îmbogățit cu o spumă fină, ceea ce îi conferă o consistență netedă și catifelată. Cappuccino este o băutură de cafea tradițională italiană care constă în espresso, lapte fierbinte și apoi un strat de spumă groasă de lapte. Stratul de spumă de deasupra cappuccino-ului este de obicei mai pronunțat decât în cazul unui flat white și are adesea un fel de model de cacao sau scorțișoară deasupra. În timp ce albul plat oferă o aromă mai subtilă și mai puțin intensă, cappuccino oferă un contrast mai puternic între cafea și spuma de lapte.

Comparare flat white vs. latte

Flat white și latte sunt două tipuri populare de băuturi pe bază de cafea. Diferența principală constă în raportul dintre cafea, lapte și spumă de lapte. Latte conține mai mult lapte, ceea ce îl face mai puțin intens și are un volum mai mare de spumă de lapte deasupra. În acest fel, un latte este adesea servit într-un pahar sau o ceașcă mai mare, în timp ce un flat white este de obicei servit într-o ceașcă mai mică și lată.