Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

Ce este o presă franceză? O presă franceză este invenția perfectă pentru a face acasă o cafea de multe ori mai bună decât cea pe care o obțineți la o cafenea. Prețul de achiziție este deja de ordinul câtorva sute, în funcție de marcă și de design, desigur.

Presa franceză este cu siguranță o alegere excelentă pentru cei cărora le place să bea turtă clasică și care ar dori să înceapă să facă cafea folosind o metodă mai bună. Cafeaua ar trebui nu ca un turc ar trebui să dureze doar câteva minute pentru a fi extrasă. După aceea, substanțele care nu sunt nici gustoase, nici sănătoase pentru digestia noastră sunt eliminate din pământ. Într-o presă franceză din oțel inoxidabil sau într-o presă franceză din plastic, vă preparați cafeaua în același mod ca la o "turcă" - doar turnați apă fierbinte peste cafea măcinată sau chiar direct cafea extrasă. După aceea, însă, filtrați cafeaua cu o strecurătoare. Acest lucru face ca cafeaua să fie mai curată și mai gustoasă.

Pentru foarte puțini bani, aveți parte de o cafea cu siguranță gustoasă de la o presă franceză. Trebuie doar să urmați câteva reguli de bază de preparare a berii care sunt comune tuturor preselor franceze, indiferent de preț, marcă sau dimensiune.

VANTAJE PRESA FRANCEZĂ

  • preț de achiziție scăzut
  • foarte ușor de preparat
  • întreținere redusă
  • nu este nevoie să cumpărați niciun filtru etc.
  • aveți un control perfect asupra temperaturii apei și a timpului de extracție

COARSE DE FREZĂ: grosier

În mod normal, măcinați întotdeauna cafeaua proaspătă chiar înainte de fiecare preparare. La presa franceză, cafeaua este măcinată destul de grosier până la consistența unui cristal de zahăr. Dacă ar trebui să aveți o cantitate mai mare de zaț de cafea fin în băutura rezultată, vă recomandăm ca data viitoare să măcinați cafeaua chiar mai grosier.

Cum se prepară cafeaua într-o presă franceză?

Timp total de pregătire în presa franceză: 4 minute

Volumul de cafea: pentru 300ml (pentru un volum mai mare alegeți mai multă cafea)

Cantitatea de cafea: 18g (raport 6 grame/100ml)

Ceai de cafea: 18g (raport 6 grame/100ml)

Cum să faci cafea folosind o presă franceză

  1. Pregătiți apă la o temperatură de 93-95°C. În mod ideal, folosiți apă filtrată.
  2. Măcinați cafeaua proaspăt prăjită la 18 grame/300ml de apă, dacă faceți mai mult, calculați cu un raport de 6g/100ml. Cafeaua ar trebui să fie măcinată grosier până la consistența unor cristale de zahăr.
  3. Versați cantitatea potrivită de cafea în recipientul presei franceze și versați aproximativ 100ml de apă. Se amestecă bine și se așteaptă 30 de secunde. Această etapă poate fi omisă, dar elimină excesul de CO2 din cafea, pe care îl conțin în special cafelele proaspăt prăjite. CO2 împiedică extragerea perfectă a aromelor, deci este o idee bună să scăpați de el în acest fel înainte de a turna complet.
  4. Se toarnă restul de apă și se lasă să se extragă timp de 3 minute, nu se amestecă cafeaua.
  5. Agitați cafeaua și așteptați 1 min pentru ca zațul de cafea să se scufunde.
  6. Împingeți pistonul în jos. Nu trebuie să puneți nici o presiune pe ea, pistonul nu este acolo pentru a stoarce cafeaua, adică stoarceți ultima apă, nu vrem acele arome în cafea.
  7. Se strecoară cafeaua imediat și se servește. Cafeaua nu trebuie să rămână în presa franceză, astfel încât să nu se separe mai departe.

Vrei să cumperi PRESA FRANCEZĂ?