Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

La ce folosește prăjirea cafelei? Procesul de prăjire conferă cafelei gustul, culoarea și aroma specifice. Boabele verzi își schimbă culoarea într-un maro tipic cafelei. În timpul prăjirii, au loc anumite reacții chimice - durata prăjirii influențează rezultatul final. Există mai multe tipuri de prăjire și acestea sunt clasificate în funcție de caracteristicile proceselor menționate.

Ce influențează prăjirea cafelei?

Prăjirea cafelei este un proces destul de solicitant, influențat într-o oarecare măsură de presiune și de vremea de afară. Fiecare prăjitor are un efect diferit asupra gustului final. De fapt, prăjirea este influențată și de cine o face, astfel încât același tip de cafea poate avea gusturi diferite. Temperatura de prăjire, viteza tamburului de prăjire și adaosul de aer trebuie monitorizate pe tot parcursul procesului. După prăjire, boabele sunt răcite într-o mașină specială și lăsate să stea timp de două zile înainte de a fi de la prăjitor la magazin.

Cafea prăjită ușor și cafea prăjită închisă

Clasa de prăjire este la fel de importantă ca și grosimea măcinării, unele clase de prăjire sunt mai potrivite pentru o anumită metodă de preparare a cafelei, altele mai puțin. Light roast este potrivit pentru prepararea aeropress, picurare sau presă franceză, de exemplu. O prăjire mai închisă este mai potrivită pentru prepararea într-o oală moka sau într-o mașină de espresso.

Dacă vă interesează mai mult prepararea cafelei prăjite deschis sau închis, citiți articolul nostru.

Cafeaua verde este cafeaua neprăjită

Se crede în general că ingerarea sa este benefică pentru sănătate și ajută la pierderea în greutate. Această cafea are mai mulți antioxidanți și acizi, care se pierd prin prăjire (citiți mai multe despre cafeaua verde în secțiunea "Despre cafea" a site-ului nostru).

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre prepararea acestei cafele, citiți articolul nostru.

Tipuri de prăjire a cafelei după nume:

  1. Canela ușoară
  2. Canela
  3. New England - începe prima fisură
  4. American, Light City - prima fisură se termină
  5. City Plus, mediu
  6. Orașul complet
  7. Light French, vieneză
  8. Franceză - cafeaua începe să ardă
  9. Italiană
  10. Spaniolă

Tipuri de prăjire în funcție de culoare:

Light roast - cunoscut și sub numele de "scorțișoară prăjită", denumit astfel datorită culorii sale asemănătoare scorțișoarei. Cafeaua este mai acră și are o aromă slabă

Medium Light Roast - culoare maro deschis, aciditate strălucitoare și aromă mai variată

Rostire medie - culoare maro deschis spre mediu, cu un corp mai plin și aciditate moderată

Trost mediu închis - aciditatea este suprimată, componentele aromatice ale cafelei ies în evidență, boabele au picături fine de ulei la suprafață

Dark Roast - culoarea este maro închis spre negru, boabele sunt uleioase, caracteristicile subtile ale aromei sunt suprimate, corp plin, note dulci-amărui

Trost foarte închis - boabele sunt foarte închise la culoare spre negru, fără aciditate, boabele sunt complet acoperite de ulei, corpul este ușor, poate ajunge la un gust ars

Înainte de ardere - o astfel de cafea nici măcar nu mai este potabilă