Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

În această pagină veți găsi un rezumat al parametrilor de bază ai băuturilor espresso preparate corect. Pe de o parte, acest lucru este normal, pe de altă parte, din păcate, există un număr mare de cafenele în Republica Cehă care pregătesc băuturile în felul lor. Prin urmare, următoarele informații sunt deosebit de utile într-o cafenea, unde de multe ori deja la prima vedere îți poți da seama dacă cafeaua este preparată corect, sau dacă este doar o activitate secundară în care se prepară cafeaua doar pentru a fi și gustul nu este prima prioritate pentru ei.

De ce este bine de știut, sau cum să alegi o cafenea bună?

Amintește-ți, de asemenea, că un espresso bun trebuie să provină de la o mașină de espresso cu pârghie și să fie preparat de un barista.  Dacă puteți vedea aparatul de espresso din cafenea, ceea ce este destul de obișnuit, puteți observa cât timp curge cafeaua din pârghie. În cafenelele de proastă calitate, de multe ori, măcinătorul nu este reglat corespunzător, astfel încât cafeaua curge de obicei prea repede, este apoasă, acidă, fără gust și lipsită de corp. Deci, puteți calcula cu ușurință dacă espresso este preparat corect, în mod corect ar trebui să curgă din aparat în 25-35 de secunde.

Cu cât mai mult, cu atât mai bine.

Puteți citi articolul nostru despre prepararea espresso pentru mai multe detalii.

Espresso

espresso

Expressul clasic are un volum de 30 ±5 ml și se prepară la o mașină de espresso cu pârghie. Cafeaua preparată în acest mod este baza pentru multe alte băuturi, când este combinată cel mai adesea cu lapte sau apă. O altă variantă de espresso este doppio sau double shot, care este o doză dublă de espresso cu un volum de 60 ml.

Volum: 30ml, +-5ml

Cupa: 60-90ml

Băutura de bază din care se fac celelalte.

Americano

americano

Espresso suplimentat cu apă caldă, cel mai adesea într-un raport de aproximativ 1:5. Această cafea este servită într-o ceașcă mare de cappuccino de 150-180 ml.

Capacitate: aprox. 180 ml

Cupa: 150-180 ml

Cappuccino

cappuccino

O băutură de 150 până la 180 ml preparată din espresso și lapte bătut. Laptele nu trebuie să depășească niciodată o temperatură de 65 °C atunci când este bătut, astfel încât să nu vă puteți arde niciodată cu un cappuccino pregătit corespunzător.

Volum: 150-180 ml

Cupa: 150-180 ml

Caffè latte

latte

Aceasta este o băutură cu un volum mai mare de 250 ml. Are un volum mai mare și o proporție mai mare de spumă de lapte decât un cappuccino. O variantă a acestei cafele este latte macchiato, care se prepară prin turnarea mai întâi a laptelui bătut și apoi a espresso-ului.

Capacitate: 250-300 ml

Cupa: 280-330 ml

Flat white

flat-white

Servit într-o ceașcă de aproximativ 160 ml, acesta este un espresso doppio, acoperit cu spumă de lapte. Este, prin urmare, o cafea asemănătoare cu un cappuccino, dar cu un raport mai mare de cafea.

Capacitate: 160 ml

Cupa: 160-180 ml

Espresso macchiato

macchiato

Este un espresso într-o ceașcă clasică de 60-90 ml, acoperită cu spumă de lapte. Astfel, raportul dintre cafea și lapte este din nou mai mare, dar folosește doar clasicul espresso de 30 ml.

Capacitate: 80 ml

Cupa: 60-90 ml

Ai putea fi interesat de

Mulțumim site-ului pentru imaginile folosite

https://www.piccoloneexistuje.cz