În această pagină veți găsi un rezumat al parametrilor de bază ai băuturilor espresso preparate corect. Pe de o parte, acest lucru este normal, pe de altă parte, din păcate, există un număr mare de cafenele în Republica Cehă care pregătesc băuturile în felul lor. Prin urmare, următoarele informații sunt deosebit de utile într-o cafenea, unde de multe ori deja la prima vedere îți poți da seama dacă cafeaua este preparată corect, sau dacă este doar o activitate secundară în care se prepară cafeaua doar pentru a fi și gustul nu este prima prioritate pentru ei.
De ce este bine de știut, sau cum să alegi o cafenea bună?
Amintește-ți, de asemenea, că un espresso bun trebuie să provină de la o mașină de espresso cu pârghie și să fie preparat de un barista. Dacă puteți vedea aparatul de espresso din cafenea, ceea ce este destul de obișnuit, puteți observa cât timp curge cafeaua din pârghie. În cafenelele de proastă calitate, de multe ori, măcinătorul nu este reglat corespunzător, astfel încât cafeaua curge de obicei prea repede, este apoasă, acidă, fără gust și lipsită de corp. Deci, puteți calcula cu ușurință dacă espresso este preparat corect, în mod corect ar trebui să curgă din aparat în 25-35 de secunde.
Cu cât mai mult, cu atât mai bine.Puteți citi articolul nostru despre prepararea espresso pentru mai multe detalii.
Espresso
Expressul clasic are un volum de 30 ±5 ml și se prepară la o mașină de espresso cu pârghie. Cafeaua preparată în acest mod este baza pentru multe alte băuturi, când este combinată cel mai adesea cu lapte sau apă. O altă variantă de espresso este doppio sau double shot, care este o doză dublă de espresso cu un volum de 60 ml.
Volum: 30ml, +-5ml
Cupa: 60-90ml
Băutura de bază din care se fac celelalte.
Americano
Espresso suplimentat cu apă caldă, cel mai adesea într-un raport de aproximativ 1:5. Această cafea este servită într-o ceașcă mare de cappuccino de 150-180 ml.
Capacitate: aprox. 180 ml
Cupa: 150-180 ml
Cappuccino
O băutură de 150 până la 180 ml preparată din espresso și lapte bătut. Laptele nu trebuie să depășească niciodată o temperatură de 65 °C atunci când este bătut, astfel încât să nu vă puteți arde niciodată cu un cappuccino pregătit corespunzător.
Volum: 150-180 ml
Cupa: 150-180 ml
Caffè latte
Aceasta este o băutură cu un volum mai mare de 250 ml. Are un volum mai mare și o proporție mai mare de spumă de lapte decât un cappuccino. O variantă a acestei cafele este latte macchiato, care se prepară prin turnarea mai întâi a laptelui bătut și apoi a espresso-ului.
Capacitate: 250-300 ml
Cupa: 280-330 ml
Flat white
Servit într-o ceașcă de aproximativ 160 ml, acesta este un espresso doppio, acoperit cu spumă de lapte. Este, prin urmare, o cafea asemănătoare cu un cappuccino, dar cu un raport mai mare de cafea.
Capacitate: 160 ml
Cupa: 160-180 ml
Espresso macchiato
Este un espresso într-o ceașcă clasică de 60-90 ml, acoperită cu spumă de lapte. Astfel, raportul dintre cafea și lapte este din nou mai mare, dar folosește doar clasicul espresso de 30 ml.
Capacitate: 80 ml
Cupa: 60-90 ml
Ai putea fi interesat de
Un amestec unic de 5 varietăți de arabica din America Centrală și de Sud , completat de un robusta de calitate,pentru un espresso plin de aromă, putere și creme de calitate.
Un amestec unic de 5 varietăți de arabica din America Centrală și de Sud , completat de un robusta de calitate,pentru un espresso plin de aromă, putere și creme de calitate.
Aparatul de cafea manual cu pârghie ROK EspressoGC poate prepara cafea fără a folosi electricitate , ci doar puterea propriilor mâini. Un aparat de cafea simplu, durabil și elegant, cu un aspect unic, pentru un control absolut în timpul preparării cafelei. Nversiunea noastră îmbunătățită.
Aparatul de cafea manual cu pârghie ROK EspressoGC poate prepara cafea fără a folosi electricitate , ci doar puterea propriilor mâini. Un aparat de cafea simplu, durabil și elegant, cu un aspect unic, pentru un control absolut în timpul preparării cafelei.
Nversiunea noastră îmbunătățită.
Aeropress pentru savurarea perfectă a cafelei filtrate sub o presiune ușoară. Cu Aeropress veți prepara cafea de cea mai bună calitate care poate fi obținută în condiții casnice.
Aeropress pentru savurarea perfectă a cafelei filtrate sub o presiune ușoară. Cu Aeropress veți prepara cafea de cea mai bună calitate care poate fi obținută în condiții casnice.
Legendara oală moka Bialetti Moka Express de la compania italiană Bialetti pentru prepararea tradițională a unei cafele mai puternice. Potrivit pentru 4 căni, adică aproximativ 190 ml.
Legendara oală moka Bialetti Moka Express de la compania italiană Bialetti pentru prepararea tradițională a unei cafele mai puternice. Potrivit pentru 4 căni, adică aproximativ 190 ml.
Acest aparat de cafea este de mult timp o legendă italiană absolută în prepararea cafelei. Designul clasic care datează din 1950 și procesul inconfundabil de preparare a cafelei este ceea ce continuă să cucerească și astăzi clienții. Acest produs NU este în stoc în magazinul nostru.
Acest aparat de cafea este de mult timp o legendă italiană absolută în prepararea cafelei. Designul clasic care datează din 1950 și procesul inconfundabil de preparare a cafelei este ceea ce continuă să cucerească și astăzi clienții.
Acest produs NU este în stoc în magazinul nostru.
Espresso blend Pura Vida, boabe de cafea
Aparat de cafea ROK EspressoGC argintiu
Aparat de cafea Aeropress Aerobie cu 100 de filtre
Bialetti Moka Express 4 cazane moka
Mașină de cafea La Pavoni Europiccola Lusso EL
Mulțumim site-ului pentru imaginile folosite