Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

Când refaci originile cafelei doppio, ajungi în însorita Italie. Locul de naștere al espresso-ului însuși. Și, așa cum sugerează cuvântul italian "doppio", această cafea este de fapt un espresso dublu - o băutură pe care iubitorii înrăiți de cafea adoră să o savureze, mai ales dimineața. 

Sunt sigur că suntem cu toții de acord că există unele dimineți pentru care o doză obișnuită de cafea nu este suficientă. Iar ceea ce espresso nu poate face față, espresso doppio îndrăznește să facă. 

Facerea cafelei espresso doppio

În principiu, este același proces ca și prepararea espresso - doar că folosiți o cantitate dublă de cafea. Asta înseamnă că dozați 14-20 de grame de cafea pentru aproximativ 60 ml de apă.

Tipuri pentru un doppio de calitate

  1. Dacă doriți un doppio cu adevărat grozav, trebuie să fiți atenți la grosimea măcinării cafelei. Cele mai bune rezultate vor fi obținute cu o măcinare fină, care va asigura o extracție adecvată a cafelei, păstrând toată savoarea și aroma acesteia.
  2. .
  3. Deși probabil că nu puteți controla timpul de preparare, deoarece acesta depinde pur și simplu de setarea mașinii dvs. de espresso, experții spun că cafeaua doppio ar trebui să dureze aproximativ 20-30 de secunde pentru a fi preparată. Un ritm mai alert va avea ca rezultat o cafea slabă și apoasă; dacă, pe de altă parte, prepararea durează mult timp, veți fi probabil surprins de amărăciunea excesivă a băuturii.

Din când n când, auzim întrebarea dacă este posibil să preparați o cafea doppio chiar dacă nu aveți o mașină de espresso. Ei bine, este similar cu a dori un gazon englezesc fără mașină de tuns iarba și a spera că te poți descurca cu o seceră sau o coasă.

În orice caz, încercați să preparați cafea dublă într-o oală moka sau într-o presă franceză, nu scrie nicăieri că nu veți fi satisfăcuți. Dar cafeaua tipică doppio pur și simplu nu va fi suficientă. 

Ce tip de cafea recomandăm pentru doppio? Bineînțeles, multe depind de tipul de cafea care vă place. Dar nu vă fie teamă de tosturi mai întunecate și de cafelele cu arome puternice, îndrăznețe.

Și, mai presus de toate, nu uitați...

...când o cafea nu este suficientă, există ESPRESSO DOPPIO.