Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

Cafea și colesterol, cafestol, cafea cu filtru

Stilul de viață și alegerile alimentare au făcut ca mulți dintre noi să se confrunte astăzi cu nivelul colesterolului. În calitate de iubitori de L profundă, ne-am gândit să investigăm efectul asupra colesterolului al cafelei, pe care unii dintre noi o consumă de mai multe ori pe zi.

Când cafeaua este extrasă, se secretă treptat o substanță numită cafestol. Aceasta este o substanță care în corpul uman ajută la creșterea nivelului de colesterol din sânge. Dacă suferiți de colesterol ridicat și de o dragoste puternică pentru cafea (pe care o înțelegem cu siguranță), cu siguranță nu trebuie să vărsați toate boabele de cafea pe care le aveți acasă chiar acum :-)

Cu toate acestea, așa cum se arată într-un studiu realizat de Zhang, Linforth și Fisk (2012), pe care îl puteți vedea aici.Cantitatea de cafestol depinde de modul în care vă preparați cafeaua. De fapt, autorii acestui studiu au concluzionat că cantitatea de cafestol excretată în băutura finală variază foarte mult în funcție de diferitele preparate de cafea.

Cantitatea de cafestol în funcție de tipul de preparare a cafelei

Cafestol (mg/L)Light Roast (mg/L)Dark Roast (mg/L)
Cafea instant 1.9 ± 0.05 (150)
Cafea picurată/filtrată 0.12 ± 0.02 (150)
Turc / Gătit 48.3 ± 3.8 (150) 43.9 ± 1.36 (160) 25.9 ± 3.54 (160)
Jesus 88.7 ± 4.0 (60) 39.1 ± 0.04 (60) 22.8 ± 0.12 (60)
Teainic Moka 37.5 ± 1.3 (60) 26.2 ± 0.60 (60) 19.2 ± 0.37 (60)
French Press 20-27 (150) 43.6 ± 0.98 (160) 29.0 ± 0.53 (160)
Espresso 16.7-17.3 (60)

Sursa Food Research International, Issue 49, Issue 1, noiembrie 2012, paginile 27-31 , studiul este intitulat Reducerea extracției de cafestol din diferite mecanisme de preparare a cafelei, de Chen Zhang, Robert Linforth, Ian D. Fisk

Tabelul precedent și prima sa coloană descriu în mod clar și simplu diferența de conținut de cafestol în mg/L pentru diferite preparate de cafea. Cafeaua filtrată a ieșit în mod clar cea mai bună aici, deoarece conține cel mai puțin cafestol și, prin urmare, are cel mai mic efect asupra colesterolului. Cafeaua filtrată a fost una dintre preferatele noastre de ceva timp datorită purității și aromei sale pline de corp, așa că sperăm că îi va încânta pe aceia dintre voi care ar prefera să nu promoveze creșterea colesterolului în organism :-) Pentru a vedea toate gadgeturile pe care le oferim pentru prepararea cafelei cu filtru, puteți consulta secțiunea "Cafea filtrată (picurare)".

Pe de altă parte, prepararea cafelei într-un aparat de cafea cu picurare a fost cea mai proastă. Această metodă de preparare nu este atât de comună în țara noastră. Cu toate acestea, o concluzie mult mai interesantă, care va afecta o serie de gospodării cehe, este că al doilea cel mai prost preparat este clasicul turek cehesc. Macerarea îndelungată a cafelei duce la excreția unor substanțe care nu-și au locul în cafea, iar una dintre ele este cafestolul. Dacă încă vă place turcul, vă recomandăm cea mai convenabilă opțiune pentru dumneavoastră și anume prepararea într-un vas Frenchpress, care este aproape identică cu turcul, dar la sfârșitul extracției separați cafeaua de zaț cu o sită și nu mai există o altă extracție. În secțiunea noastră "Ceainice pentru presă franceză" puteți vedea gama largă de ceainice pe care le puteți cumpăra de la noi.

Nivelul de prăjire a cafelei și nivelul de cafestol

Un alt factor deloc neglijabil care afectează cantitatea de cafestol din cafea este gradul de prăjire. Deși multe persoane preferă acum gradele de prăjire mai mici, adevărul este că cafelele prăjite mai deschis au un efect mai mare asupra nivelului de colesterol decât cafelele prăjite închis. Toate cafelele noastre sunt prăjite închis, doar două dintre cafelele noastre sunt oferite atât cu prăjire închisă, cât și cu prăjire deschisă.

Puteți încerca care vă place mai mult. În secțiunea noastră "Cafea prăjită", veți găsi cafele atât în varianta clasică, cât și în cea mai ușoară.

Alegeți cafea de calitate cafea proaspătă.