Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

istoria cafeleiDe unde provine cafeaua

Așa-numita "țară a cafelei" este cel mai adesea menționată ca fiind zona din jurul Etiopiei unde se găsesc și astăzi tufe de cafea sălbatică. Potrivit istoricilor, în jurul secolelor XIII-XIV, prima cafea a fost transportată de războinici din Etiopia în Yemen - aici au început să fie cultivate primele plantații de arbori de cafea.

Creșterea cafelei

Cultura plantei de cafea a fost prerogativa principală a Peninsulei Arabe până acum 150 de ani - exportul de boabe de cafea era strict interzis, iar arabii nu aveau voie nici să degradeze semințele de cafea prin fierbere.

Cei care au contribuit cel mai mult la răspândirea cafelei 100% arabica și robusta în Europa sunt olandezii, care au făcut contrabandă cu boabe de cafea din Yemen. Ulterior, cultivarea s-a răspândit în India, în Țările de Jos și, mai târziu, în întreaga Europă. Ulterior, Brazilia a devenit superputerea mondială în domeniul cafelei și și-a păstrat acest statut până în prezent.

Aroma unică a așa-numitei "choice coffee" este rezultatul mai multor factori, cum ar fi perioada lungă de coacere, transparența originii, recoltarea atentă a fructelor coapte și grija cu care sunt prelucrate boabele. Într-adevăr, în spatele fiecare cafea bună se află adesea o poveste în spatele producătorului însuși, a întregii sale familii sau a mai multor generații.

Băutura de cafea

Simpla sorbire a acestei băuturi de culoare brună a fost repândită încă din secolele XIV-XV, chiar și în zone din afara Peninsulei Arabe, unde oamenii beau cafea proaspătă la siesta de la prânz în cafenele și restaurante.

Mai târziu, consumul de cafea a devenit un hobby și o pasiune (mai ales în Turcia) și de acolo s-a răspândit în alte țări din întreaga lume. În Praga, prima cafenea cu cafea a fost deschisă în 1714.

Malba Lovis Corinth - Deutsch: Porträt des Malers Benno Becker