Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

La ce să acordați atenție și la ce parametri să alegeți un ceai verde care să aibă un gust bun și, de asemenea, să vă aducă beneficii pentru sănătate?

Intrând într-un magazin de ceaiuri și spunând că vrei să cumperi ceai verde atunci când ești întrebat care este preferința ta este același lucru cu a spune că vrei să cumperi o mașină la o reprezentanță auto. Trebuie pusă întrebarea "CE"!

Chiar și cu ceaiul verde, nu este ușor. Într-un magazin de cărămidă și mortar, personalul instruit vă va ghida în procesul de selecție, DAR atunci când cumpărați online într-un magazin electronic, trebuie să știți ce să căutați.

Nu vrem să vă instruim în ceea ce privește diferitele soiuri, acesta este următorul nivel. Să vă explicăm acum cele mai simple elemente esențiale pentru a alege ceai verde de calitate.

Ar trebui să fie verde

Când este verde, este cu adevărat verde! Acest tip de ceai nu trece printr-un proces de fermentare, ca ceaiul negru, de exemplu, ceea ce înseamnă că frunzele uscate de ceai verde ar trebui să fie într-adevăr verzi.

Este adevărat că dacă preparați ceai verde de calitate, se produce un lichid de culoare verde deschis, măsliniu. Iar frunzele preparate își vor recăpăta culoarea verde caracteristică. În cazul ceaiului de proastă calitate, frunzele vor fi maro sau chiar negre după ce vor fi fierte la aburi.

Să vă preocupați de originea sa

Un vânzător de ceai de calitate ar trebui să garanteze originea produselor sale. Ar trebui să aibă informații despre țara de origine, precum și dacă ceaiul a fost cultivat în conformitate cu principiile agriculturii ecologice. De obicei, veți întâlni mențiunea "ceai cultivat organic". Credeți-mă, nu este deloc inutil să știți de unde provine ceaiul dumneavoastră și în ce condiții a fost cultivat.

PREFERABIL SIMPETIC ȘI ÎN MOD CERT ÎNTREGIT frunze întregi

Dacă doriți cu adevărat să vă simțiți bine și, de asemenea, să obțineți toate beneficiile disponibile pentru sănătate din băutură, preferați ceaiul obținut din frunze întregi uscate. Atunci vă puteți bucura de gustul potrivit, de aroma îmbătătoare și de conținutul optim al tuturor nutrienților valoroși.

Nu căutați calitatea în ceaiul ieftin ambalat în pungi, frunzele de ceai sunt zdrobite, iar pungile sunt adesea umplute cu ceea ce este în esență "praf de ceai" - deșeurile rezultate din producția ceaiurilor de cea mai bună calitate.

Nu vă lăsați păcăliți de faptul că și ceaiul preparat în acest mod va fi surprinzător de bogat în culoare. În orice caz, îi vor lipsi aroma și gustul tipic, deoarece nu conține suficiente uleiuri esențiale responsabile pentru aceste proprietăți.

Este cu siguranță posibil să cumpărați ceaiuri de calitate în pungi, deși, fără îndoială, acestea nu vor ajunge niciodată la calitatea unui ceai premium preparat.

Verificați dacă există o fraudă

Regula generală este că ceaiul trebuie consumat în termen de 12 luni de la procesare. Trebuie remarcat, însă, că nu este ușor să se ajungă din urmă data de prelucrare a frunzelor de ceai. Ambalajul vă spune când a fost ambalat ceaiul, nu când a fost procesat de către cultivator. Iar frunzele de ceai parcurg adesea un drum lung + schimbă mâinile de mai multe ori înainte de a ajunge pe rafturile magazinelor sau ale magazinelor electronice.

Ce include ceaiul verde

Acum că știți ce să căutați atunci când alegeți ceaiul verde, vă putem spune ce conține un astfel de ceai de calitate...

POLIFENOLI

Substanțe naturale cărora le datorează gustul său tipic. Cu cât un anumit tip de ceai conține mai mulți polifenoli, cu atât mai multă amărăciune și astringență caracteristică se simt atunci când îl bei.

CATEINE ȘI ALȚI ANTIOXIDANȚI

Acest grup include EGCG (galatul de epigalocatehină), un antioxidant foarte puternic care ne protejează de efectele negative ale radicalilor liberi. Acestea sunt, așadar, substanțe cu beneficii dovedite pentru sănătatea noastră.

ENZIME

Enzimele din ceaiul verde nu interferează cu gustul băuturii rezultate. Oricum, ele sunt responsabile de schimbarea culorii frunzei de ceai culese. Ele sunt cele care fac ca culoarea verde intens să devină maronie.

AMINOXILINE

Poate părea surprinzător, dar ceaiul verde conține de fapt aminoacizi. Cea mai mare reprezentare aici este teanina, care nu este deloc răspândită în regnul vegetal. În afară de ceai, se găsește în frunzele arborelui Ilex Guayusa și într-o specie de ciuperci. În orice caz, teanina se află în spatele efectelor pozitive ale ceaiului verde asupra psihicului nostru. Ea induce o senzație de relaxare și suprimă stresul.

SUPRE GÂNDURILE

Nu se vorbește prea mult despre ele în legătură cu ceaiul. Și totuși, sunt substanțe care afectează semnificativ aroma băuturii. În funcție de tipul de substanță volatilă conținută într-un anumit tip de ceai verde, vă puteți bucura de arome de plante sau lemnoase, arome florale etc.

Cafea

Este o parte integrantă a ceaiului verde, deși mulți consumatori nu realizează acest lucru. Depinde de tipul de ceai, bineînțeles. Unele soiuri conțin mai puțină cofeină (Kukicha, de exemplu), în timp ce altele (Gyokura sau matcha) oferă mai multă cantitate de stimulent. Altfel, cu cât frunza de ceai este mai tânără atunci când este culeasă, cu atât mai multă cofeină conține. Există un motiv pentru acest lucru, deoarece cofeina din lăstarii tineri protejează planta de insecte. Frunzele mai bătrâne, mai rezistente, nu mai au nevoie de această protecție.

CUM SE SCHIMBĂ COMPOZIȚIA DUPĂ INFUZIA CU APĂ CALDĂ

Fermentarea în apă mai rece (sau rece) este o modalitate de a reduce conținutul de cofeină al băuturii rezultate. Acest lucru se datorează faptului că temperaturile mai ridicate eliberează mai multă cofeină în apă. La fel și catechinele responsabile de gustul amar. Așa că un ceai verde mai puțin amar și cu mai puțină cofeină necesită macerarea în apă mai rece și invers.

Cert este că merită să știi despre ceaiul verde, pentru că atunci vei avea o idee clară despre care să îl alegi și cum să îl prepari.