Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

Ați cumpărat cafea proaspătă și ați dori să-i păstrați gustul și aroma pentru o perioadă lungă de timp? Astăzi vom vedea cum să depozităm corect cafeaua, astfel încât să nu se strice și să-și păstreze aroma proaspătă cât mai mult timp posibil. Ce nu ar trebui să lipsească din casa cuiva care se ocupă serios de cafea?

Cumpărați cafea proaspătă, direct de la prăjitor

Singurul mod de a asigura o cafea cu gust bun și cafea proaspătă este să o cumpărați în cantități mai mici direct de la prăjitor, de exemplu, veți primi cafea prăjită în fiecare săptămână de la noi.

Cafeaua boabe este fructul unei plante vii și, ca atare, are un termen de valabilitate limitat. Acest lucru nu înseamnă că se va strica, dar gustul și aroma sa se vor schimba semnificativ. Singura modalitate de a-i crește durata de viață este ca, imediat după deschidere, să îl scoateți din recipientul original și să îl depozitați corespunzător. Rareori cumpărați cafea într-un ambalaj sigilat corespunzător.

Cafeaua boabe are trei inamici de moarte, iar aceștia sunt oxigenul, umiditatea și lumina. De aceea, dacă doriți ca cafeaua să își păstreze toată aroma, vă recomandăm să o depozitați în borcane închise ermetic într-un loc uscat, fără lumină sau căldură, altfel se va deteriora. Alegerea ideală este borcane cu vid, care sunt cele mai eficiente în prevenirea oxidării și, astfel, prelungesc durata de viață a cafelei cu până la 50%. Aruncați o privire la secțiunea noastră Stocare pentru cafea și veți găsi cu siguranță o selecție.

Și dacă nu dețineți în prezent o cafenea,evitați aparatele de cafea cu recipiente de cafea integrate. Deși tind să fie îngrijite și să vă economisească muncă și spațiu, ceea ce reprezintă fără îndoială beneficii mari, cafeaua tinde adesea să se stingă în aceste recipiente dacă nu o procesați rapid. De exemplu, acestea sunt mai potrivite pentru birourile în care se prepară zilnic multe cafele.

Un pachet de boabe de cafea proaspăt prăjite este un cadou excelent, atâta timp cât persoana căreia i se oferă știe cum să îl depoziteze corespunzător. Pentru mai multe sfaturi pentru cadouri de uz casnic, consultați aici.

depozitare cafea

Se poate folosi și pentru cafea măcinată

Containerele etanșe ne ajută să păstrăm aroma nu numai pentru boabe, dar pot fi folosite și pentru cafeaua măcinată, ceea ce recomandăm. Cafeaua măcinată se oxidează chiar mai repede decât boabele. 

Borcanele pot fi depozitate în mod convenabil pe un raft din cămară, ascunse într-un dulap din bucătărie sau expuse pe un raft. Ne place cafeaua de sus până jos, așa că am prefera să ne uităm la ea tot timpul. Ne place foarte mult să amplasăm borcanele în interior folosind pat de lemn. 

Cioșcurile și lădițele sunt un accesoriu popular pentru casă în acest an, care facilitează construirea propriului mobilier, cum ar fi o măsuță de cafea sau un perete de sufragerie, sau în cazul nostru, doar un raft pentru cazeroane de cafea, presa franceză, mola de cafea, etc. De asemenea, puteți să înșurubați pur și simplu câteva cutii pe perete și veți avea rafturi originale unde vă puteți expune colecția de cafea și o veți avea mereu la îndemână.

Stocarea cafelei în congelator? Nu!

Există un mit care face înconjurul lumii că este o idee bună să păstrezi cafeaua în congelator, nu o faceți, cafeaua nu este carne sau spanac. Problema congelatorului apare din cauza umidității ridicate, iar la decongelare se produce condens pe pereții pungilor sau borcanelor. De asemenea, multe pungi cu "fermoar" și alte sisteme de închidere nu sunt funcționale pe vreme geroasă, deoarece își pierd elasticitatea. Prin urmare, această depozitare nu este recomandată.

Stocarea cafelei nu este dificilă, trebuie doar să urmați câteva reguli de bază și sunteți gata. Cu un borcan etanș de bună calitate, într-un loc uscat și fără acces la lumină și căldură, cafeaua dvs. va rămâne proaspătă pentru o perioadă lungă de timp.

Vrei să cumperi o doză de vid?