Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

Cât de bine cunoști diferitele tipuri de boabe de cafea? Și știi cum se deosebesc între ele?

Când spui "tipuri de cafea", majoritatea oamenilor se gândesc la diferența dintre un espresso, un cappuccino sau un latte. Acum, însă, nu vom vorbi despre tipul de băutură, ci vom merge până la rădăcini, mai bine zis, la boabele de cafea. Iar acestea vin în multe varietăți. Să cunoaștem patru dintre cele mai comune.

Cafea Arabica

Peste 70% din producția mondială de cafea este Arabica (Coffee arabica), și asta pentru un motiv întemeiat. În primul rând, are un gust mai dulce și o aciditate mai mică.

Cel mai mare exportator al acestei cafele este în mod cert Brazilia, dar recolte de înaltă calitate provin și din alte câteva țări. Arabica este cultivată la altitudini mai mari, în zone unde ploile sunt abundente. Din cauza cerințelor de cultivare, prețul său este puțin mai mare, dar mulți iubitori de cafea de calitate vor plăti cu plăcere în plus pentru gustul de neuitat al Arabica.

Vă aducem cafea Arabica din Brazilia , precum și din Guatemala, Costa Rica, Cuba, Etiopia, Columbia sau Columbia. Dacă nu știți ce destinație să alegeți, vă recomandăm pachetul de chilipiruri Arabica din întreaga lume.

Cafea Robusta

Secondul în popularitate și prevalență este deținut de Coffe caniphora aka Robusta, care probabil și-a primit numele de la aroma sa puternică și distinctivă.

Aceasta are un conținut ridicat de cafeină, ceea ce îl face, de asemenea, mai rezistent decât Arabica în ceea ce privește cerințele de cultivare, deoarece cafeina acționează ca un repelent natural al insectelor în plantă.

Vă veți vedea adesea un amestec de Arabica și Robusta (de obicei într-un raport de 3:1). Cu toate acestea, dacă doriți să vă bucurați de Robusta ca atare, cu aroma sa tipică de ciocolată, optați pentru cafeaua de origine unică.

Printre speciile de plante de cafea mai puțin cunoscute și mai puțin utilizate pe scară largă se numără Coffee liberica și Coffee liberica varianta Dewevrei.

Coffee Liberica

Crește doar în climă specială, așa că recoltele tind să fie mici. Cu toate acestea, dacă vreodată aveți ocazia să gustați Liberica, nu uitați să o faceți. Vă puteți aștepta la o aromă fructată sau florală și la un gust ușor lemnos.

Excelsa Coffee

Aceasta este de fapt o rudă a soiului Liberica, care crește în principal în Asia de Sud-Est și reprezintă doar o fracțiune din producția totală de cafea. Gustul său este caracterizat de o aciditate mai puternică, cu o notă fructată. Cu siguranță are reprezentanții săi în rândul iubitorilor de deep L.

În magazinul nostru electronic, semnăm varietăți tradiționale, în special Arabica.

Cine dorește să guste Robusta, noi o aducem direct din India, așa că a fost prelucrată într-un mod tradițional unic, ceea ce o face foarte puternică și foarte intensă.

De asemenea, puteți încerca amestecuri, pentru espresso veți găsi cafeaua perfectă Pura Vida - o combinație de Robusta și cinci tipuri de Arabica, iar Trung Nguyen cafeaua a ajuns aici din Vietnam, care include Chari și Catimor pe lângă Arabica și Robusta.

În total, genul arborelui de cafea are până la o sută de reprezentanți diferiți, dar departe de a fi cultivate artificial pentru a produce cafea.