Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

Un lungo, vă rog...

Există momente și oameni cărora le place să își savureze cafeaua pentru o perioadă lungă de timp. Și pentru ei, desigur, un espresso mic nu poate fi suficient. 

În orice caz, dacă sunt serioși în ceea ce privește gustul și tăria cafelei lor, nici măcar Americano - adăugarea de apă fierbinte la espresso-ul finit - nu îi va satisface. Soluția ideală pentru ei, atunci, este așa-numitul lungo. În traducere literală, "espresso prelungit". 

Sfânta (cafea) Treime

Dacă un fan al cafelei ar trebui să enumere cele trei băuturi de bază ale cafelei, ar începe cu siguranță cu espresso și ar menționa lungo și ristretto pe următoarele două poziții. Dacă luăm espresso ca bază a culturii cafelei, atunci ristretto ar fi membrul mai mic și mai slab al familiei, în timp ce lungo ar fi cel mai mare și mai puternic. 

Pregătirea cafelei lungo

Pe baza preparării tradiționale a espresso-ului, veți folosi aceeași cantitate de cafea, dar o cantitate dublă de apă (50-70 ml) și, astfel, veți avea nevoie și de mai mult timp (45-60 de secunde) pentru ca aparatul să pregătească băutura. Rezultatul va fi o cafea mai puternică și mai aromată, servită într-o ceașcă mai mare. Așteptați-vă la un conținut mediu de cofeină de 70-100 mg. Lungo-ul clasic este servit fără lapte sau smântână.  

Detalii care decid

Când alegeți o cafea potrivită pentru espresso lungo, asigurați-vă că căutați Arabica. Robusta nu este potrivită pentru acest tip de băutură.

Când vine vorba de nivelul de prăjire, ar trebui să țineți cont de timpul de preparare și să ajungeți la o prăjire medie. Cea închisă este mai potrivită pentru băuturile de cafea în care așa-numitul timp de extracție (adică timpul în care apa fierbinte sub presiune trece prin cafeaua măcinată) nu depășește 30 de secunde. Dacă doriți să încercați cafeaua închisă la culoare, reduceți temperatura apei de la temperatura inițială de aproximativ 92 °C la 88-90 °C.

Se recomandă ca grosimea măcinării să fie setată la mediu sau fin.

Și un ultim sfat...NU ÎNTÂRZIIAȚI TIMPUL PENTRU CAFEA - FĂCEȚI-L - doar suficient de mult timp pentru acel espresso lungo grozav.