Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

Mai ales în zilele călduroase de vară, se pot aprecia alternativele la cafeaua rece. Există nenumărate moduri de a face cafea rece, care diferă în ceea ce privește prepararea și servirea. Unele dintre ele sunt gata de băut imediat, altele pot dura câteva ore. Băuturile reci de cafea sunt mai potrivite pentru experimentare decât oricare altele. Cu siguranță nu există limite pentru imaginația dumneavoastră atunci când vine vorba de cafea.

Rețete pentru cafea cu gheață

Cum se face cafeaua rece? În articolul următor, însă, vă vom prezenta rețete pentru tipurile de bază de cafea rece.

Cafea cu gheață.

Cafea la rece

cold brew coffee

Cold brew este o alternativă foarte simplu de preparat. Este o cafea extrasă la rece.

  • Pentru infuzie la rece, puteți folosi o presă franceză sau un vas special Hario Mizudashi.
  • Puneți cafeaua măcinată grosier în aparat și turnați apă rece.
  • Acoperiți vasul și lăsați-l la temperatura camerei sau în frigider pentru a se extrage timp de cel puțin 12 ore.
  • După asta, tot ce trebuie să faci este o tulpină clasică. Cafeaua cu gheață preparată în acest mod are o aciditate mai mică și este mai dulce. O puteți servi simplă sau cu lapte sau pe gheață.

Puteți citi mai multe despre preparare în articolul nostru: Cafea la rece

Vrei un ceainic de preparare a berii la rece? Cumpără Hario Mizudashi.

Cafea cu gheață turnată peste cafea

Cafea cu gheață (iced pour over)

Rețeta pentru cafeaua picurată peste gheață este cam aceeași ca și prepararea cafelei preferate peste un picurător.


Rețeta pentru cafea picurată peste gheață este cam aceeași

  • Cu toate acestea, există gheață plasată în recipientul de cafea, pe care cafeaua se scurge și astfel se răcește.
  • Timpul de extracție și temperatura ideală a apei de aproximativ 93 °C rămân aceleași.
  • Pentru prepararea acestei cafele cu gheață, puteți folosi un decantor obișnuit sau un pahar sau o oală specială Hario cu un distribuitor de gheață.

Puteți folosi un kit Hario Fretta din gama noastră pentru preparare

Goliciune rece

Pregătirea cafelei reci cu gheață prin picurare

Aceasta este, fără îndoială, cel mai perfect preparat de cafea la rece.

  • Pentru metoda de picurare la rece, se folosește o trusă specială de picurare care seamănă cu un echipament de laborator. Se compune dintr-un recipient de apă cu gheață cu supapă, un recipient de cafea cu filtru și un vas de servire.
  • Supapava este reglată astfel încât apa cu gheață să se scurgă încet pe vasul de cafea, prin care curge apoi în recipientul de servire.
  • Întregul proces de picurare la rece durează aproximativ 5 ore, în funcție de grosimea cafelei.

picurare la rece

Încercați prepararea neconvențională a berii cu Hario clear water dripper

Espresso cu gheață

espresso pe gheață

Acesta este cel mai simplu mod posibil de a face o băutură de cafea cu gheață.

  • Simplu umpleți paharul cu gheață.
  • Toarnă espresso peste el. O rețetă simplă de cafea rece, dar bună și garantată pentru a reîmprospăta!

Consiliere pentru prepararea cafelei cu gheață

Frappé

frappe iced coffee

Toată lumea care a fost vreodată în vacanță în Grecia cunoaște această cafea rece numită Frappé. A fost creată din greșeală în Grecia anilor 1950, înlocuind cacaua dintr-un shake pentru copii cu cafea instant.

  • Pentru a face o rețetă de frappé de casă, tot ce aveți nevoie este cafea instant, zahăr pentru aromă, apă rece și un shaker sau un blender.
  • Batați toate ingredientele până când devin spumoase, apoi completați cu apă rece sau lapte.
  • Servește ideal cu gheață într-un pahar cu pai.

Există diverse rețete alternative pentru prepararea unui frappé cu gheață, în care, de exemplu, gheața sau laptele se adaugă deja în blender. O alternativă la această băutură este frappé freddo sau espresso fredo, care folosește espresso în loc de cafea instant.

Affogato

affogato iced coffee

Este deja mai mult un desert decât o cafea. Nu este surprinzător faptul că această bunătate affogato vine din Italia.

  • Baza cafelei cu gheață Affogato este o lingură de înghețată cremoasă acoperită cu o ceașcă de espresso.
  • Asigură-te că nu te zgârcești la înghețată și alege una făcută cu smântână adevărată. Cel mai adesea affogato este servit cu înghețată de vanilie, dar puteți experimenta cu arome.