Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

Trung Nguyen

Ce definește cafeaua vietnameză?

  • istorie bogată de dezvoltare începând cu anii 1700
  • un soi de patrimoniu care oferă gustul original și delicios al cafelei vietnameze
  • amestecarea boabelor pentru un gust mai divers și mai bogat
  • climat și microclimat unic pentru cultivarea celei mai mari varietăți de cafele din lume
  • temperatură mai mică, prăjire mai lungă până la culoarea închisă, fără ardere

Vietnamul este, din punct de vedere istoric, una dintre cele mai importante țări implicate în cultivarea cafelei,acum al doilea mare producător de cafea din lume (Brazilia este primul). Această cafea este o surpriză semnificativă pentru majoritatea consumatorilor de cafea.

Istoria cafelei în Asia de Sud-Est datează de la colonizarea olandeză și franceză din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea. În jurul anului 1890, francezii au înființat o industrie înfloritoare a cafelei în mai multe locații din comitatul Annam, un platou muntos care se întinde pe teritoriul mai multor țări. În ceea ce privește cafeaua, Laos și Cambodgia sunt probabil jucători mai vechi decât Vietnamul. În cele din urmă, Vietnam a devenit principalul producător de cafea din toată Asia de Sud-Est.

Vietnam și Asia de Sud-Est au o topografie fascinantă. Locațiile din zonele muntoase cu vânturi dominante sunt optime. Există versanți orientați spre nord care au un climat complet diferit de cel al versanților sudici, zone largi cu altitudini care sunt potrivite pentru diferite tipuri de cafea. Din acest motiv, aproape toate tipurile de cafea pot fi cultivate în această locație, care este considerată un climat ideal sau "nativ", până la o altitudine de 3.600 de picioare (aproximativ 1.200 m).

Din țara în care cafeaua vietnameză provine o jumătate de duzină de specii și soiuri unice, inclusiv Arabica (și "originalul" Sparrow, sau SE, Arabica), Robusta, Excelsa (uneori numită Chari), Liberica, Catimor și altele.

Ce definește cafeaua vietnameză și unicitatea ei?

În primul rând, topografia platoului Annamite este foarte complexă și creează un microclimat regional care a fost observat cu peste un secol în urmă și exploatat pentru o diversitate maximă de specii și soiuri de boabe. Există două abordări de bază ale cafelei - prima este cea a amestecurilor de origine peste cele de mai multe origini.

În Asia de Sud-Est o mare diversitate de boabe cu origini multiple, o abordare mixtă a cafelei pare naturală. Amestecul de boabe și soiuri diferite este, în mod inerent, mai bun pentru a obține o gamă largă de arome, persistență în aromă, aromă sofisticată, gust de cafea rece și senzație generală în gură.

Propriile noastre teste publice de degustare arată că 70% dintre consumatori au răspuns mai bine la amestecuri mixte de cafea și au fost acordate note mai mari Robusta decât Arabica. Comentariile consumatorilor sunt adesea de genul "Nu știam că cafeaua poate avea un asemenea gust!".

Alegerea cafelei vietnamezeFabelele sunt în general prăjite în ceea ce se numește "ulei de unt". Ocazional, uleiurile vegetale sunt folosite pentru tradiționala "prăjire a păstăilor", un stil de prăjire a cafelei care implică crearea unui strat foarte asemănător cu caramelul. Efectul folosind cantități mici de zahăr, ulei și note de vanilie și cacao. Acest înveliș se înnegrește treptat pe măsură ce se prăjește, iar boabele de fasole au în final o coajă subțire și tare.

De ce se întâmplă acest lucru?

Fabelele de bob se coc încet pe tufă și adesea culegătorii vor culege boabe necoapte împreună cu cele coapte. Acoperirea tradițională conferă tuturor boabelor o culoare similară. Prezența câtorva boabe imature nu va schimba efectul general de aromă al amestecului. Cu toate acestea, cultivatorii moderni selectează numai boabe mature, în ciuda muncii suplimentare.

Este, de asemenea, în tehnologie

Cafeaua în stil vietnamez nu este unică în Vietnam. Este popular în Laos, Cambodgia, Thailanda și în alte regiuni. Stilul de fabricare a berii este low-tech, folosind un simplu filtru de metal numit filtru Fin (cel mai probabil originar din Cambodgia în anii 1800). În Vietnam, oamenii nu beau cafea pe drum. Aceștia stau în cafenele sau acasă și prepară cafeaua la masă în porții individuale. Un filtru cu aripioare funcționează, de asemenea, foarte bine pentru a face o cafea cu gheață excelentă.

Ceaiurile vietnameze sunt și ele unice

Regiunile principale de ceai din Vietnam se află în apropierea "bazei" din Annamite, un platou din partea superioară a Vietnamului de Sud. Aceste regiuni au fost în mare parte netulburate în timpul tulburărilor politice din secolul trecut. Plantele mari de ceai care prosperă în acest mediu perfect au rădăcini vechi de sute de ani. Vechile fabrici de ceai sunt încă în picioare și astăzi, chiar dacă au fost modernizate.

În prezent oferim următoarele tipuri de cafea vietnameză:

Trung Nguyen CREATIVE 4

Trung Nguyen CREATIVE 5

Trung Nguyen CREATIVE 8

Avem un articol despre prăjirea cafelei sau cafea verde, dar și alte trivia despre cafea?

(Sursa imaginii: visimex.com)