Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

cafea prăjită deschisă vs cafea prăjită închisă

Testarea cafelei este cu adevărat o alchimie frumoasă și este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante momente prin care trece un bob de cafea între recolta inițială și măcinarea finală pentru ceașca ta de cafea.

Grăsanul de cafea verde poate că a fost binecuvântat cu tot felul de arome și tonuri interesante, dar doar o prăjire corectă le va scoate în evidență perfect. Gama de culori a boabelor de cafea începe cu verde, care se transformă treptat în galben deschis, maro scorțișoară, maro închis și se termină cu negru pe măsură ce pierde apă.

În fiecare etapă de prăjire, în cafea apar arome diferite, iar acum vă vom prezenta diferențele dintre aromele cafelei prăjite la un grad mai deschis (culoarea scorțișoarei) și la un grad mai închis (maro închis, city +).

Diferențe în aromele cafelei prăjite deschis și închis

Ceaiul de cafea verde în sine nu are un gust prea asemănător cu cel al cafelei. Puteți încerca să turnați apă fierbinte peste cafeaua verde măcinată pentru conținutul său ridicat de antioxidanți și va avea un gust mai apropiat de cel al ceaiului verde. Ceea ce ni se pare interesant este atunci când boabele de cafea ajung la o culoare de scorțișoară deschisă.

Cafelele prăjite mai ușor oferă cea mai mare proeminență tuturor aromelor și notelor originale care se găsesc în cafea. Aceste arome se pierd din ce în ce mai mult odată cu prăjirea ulterioară. Cafelele cu prăjire ușoară sunt bogate în note de fructe și caramel și, prin urmare, sunt deosebit de potrivite pentru prepararea alternativă a cafelei.

Cafelele prăjite mai întunecat - în cazul nostru, clasa city+ (maro mai închis) își pierd încet nuanțele subtile de aromă, dar, pe de altă parte, corpul cafelei devine mult mai plin. Mulți consumatori vor considera, de asemenea, un avantaj faptul că cafeaua este mai puțin acidă. O astfel de cafea este apoi în special potrivită pentru espresso.

Care dintre aceste cafele este mai puțin acidă?

Simplu spus, în timpul procesului de prăjire, aciditatea se transformă încet în amărăciune. Este caracteristic cafelelor prăjite mai ușoare faptul că sunt ușor mai acide decât cafelele prăjite mai închise la culoare. La urma urmei, cafeaua este un fruct, iar aciditatea este tipică fructelor. Acestea sunt arome plăcute de fructe care sunt destul de naturale pentru cafea. Cafelele prăjite închis au o aciditate sensibil mai mică, predominând o ușoară amărăciune.

Cum prăjim cafeaua noastră la GourmetKava?

În magazinul nostru puteți încerca atât cafele prăjite deschis, cât și cafele prăjite mai întunecat. Gradul de prăjire mai închis este standard pentru toate cafelele noastre și este, de asemenea, cel mai popular în rândul clienților noștri. Două dintre cafelele noastre Brazil Santos și Etiopia Sidamo sunt, de asemenea, oferite într-o prăjire mai ușoară de culoare scorțișoară. Recomandăm aceste cafele în special pentru metodele alternative.

Trebuie remarcat, totuși, că clasa noastră mai închisă nu este cu siguranță la fel de închisă ca în cazul cafelelor de lanț. Cafeaua noastră nu are gust de ars, iar culoarea sa este un maro închis frumos, nu negru de cărbune. Multe cafele de lanț sunt caracterizate de prăjire ridicată, pe lângă boabe de proastă calitate. Cafeaua este adesea aproape neagră ca smoala și are gust de cafea arsă. O astfel de cafea nu este nici bună (adesea foarte amară), nici sănătoasă.

>> Toate cafelele, inclusiv cele clasice, mai închise la culoare, pot fi găsite în secțiunile Cafea boabe sau Cafea măcinată.

Ce cafea are mai multă cofeină?

Un mit foarte des întâlnit este acela că cafeaua prăjită deschis are mai multă cofeină. Cu toate acestea, adevărul este că cantitatea de cofeină din cafea nu se modifică semnificativ odată cu schimbarea nivelului de prăjire.

Ceea ce se schimbă, totuși, este dimensiunea boabelor de cafea. Boabele prăjite mai deschis sunt mai mici, iar dacă măsurați o singură lingură, aceasta va conține mai multe boabe deschise decât cele închise la culoare. Prin urmare, este posibil ca cafeaua obținută din boabe prăjite mai deschis să aibă mai multă cofeină.
Există, totuși, o diferență semnificativă în ceea ce privește cantitatea de cofeină între Arabica și Robusta. Cafeina Robusta conține de până la 2 ori mai multă cofeină decât cafeaua arabica. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care este atât de puternic și amar. Cu toate acestea, un robusta de bună calitate poate fi bun pentru crearea de amestecuri cu arabica. Acesta va da putere arabescurilor fine și mai multă cofeină.

TIP: Nu fiți atât de aspru cu cafeaua. Are nevoie de un pic de aerisire după ce a fost preparată. Eliberează dioxid de carbon în timpul prăjirii, așa că este o idee bună să o lăsați să stea cel puțin 24 de ore pentru a lăsa să iasă gazele în exces. Chiar și după aceste 24 de ore, cafeaua încă mai produce gaze, așa că este mai bine să o consumați la câteva zile după prăjire. Recomandăm aproximativ 14 zile, atunci când credem că cafeaua este în cea mai bună stare.