Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

Este una dintre cele mai sănătoase băuturi din lume. Și asta nu este chiar o exagerare! Cât de des vă răsfățați cu timpul verde? Și îl poți prepara cum trebuie?

Ceaiul verde deține în zilele noastre, pe bună dreptate, o poziție privilegiată printre așa-numitele superalimente. Se pare că, cu cât învățăm mai multe despre el, cu atât devine mai impresionant. Gama sa largă de beneficii a fost acum documentată prin studii științifice și, potrivit unor surse verificate, în fiecare an se consumă în întreaga lume un număr uimitor de 600.000 de tone de frunze uscate de ceai verde.

Care sunt efectele din spatele popularității unei băuturi de care omenirea se bucură de peste patru mii de ani? Ceaiul verde este în primul rând

  • un puternic antioxidant;
  • capabil să susțină funcția cognitivă;
  • eficace în stimularea arderii grăsimilor;
  • eficace în prevenirea îmbătrânirii.

Cum se prepară o băutură cu atât de multe efecte benefice ale ceaiului verde

PREPARARE DIN PACHET

  1. Vărsați apă la 80-85°C în ceașcă. Pentru a nu fi nevoiți să folosiți constant un termometru, este suficient să lăsați apa care a început să fiarbă să se răcească în ceașcă timp de aproximativ două minute.
  2. Acum adăugați un pungă de ceai și lăsați să infuzeze timp de 3 minute.
  3. Îndepărtați punga și bucurați-vă de ceaiul verde.

PREPARAREA CEAIULUI SIMPANOZIC

Pentru a prepara ceaiul verde.

  1. Versați apă la 80-85°C într-un ceainic sau presă franceză. Procedura de răcire a apei fierte va fi aceeași ca și în cazul descrierii anterioare.
  2. Adaugați ceai verde presărat în apă, 1 linguriță pentru fiecare 250-300 ml. Dacă aveți o oală foarte mare, adăugați o linguriță în plus pentru ca ceaiul să fie suficient de puternic.
  3. După ce ceaiul a stat la infuzat timp de trei minute, strecurați și serviți.

Poate că veți fi surprins să aflați că în ambele cazuri adăugați ceaiul verde în apă, nu turnați apă peste ceai. Există un motiv pentru acest lucru în cazul ceaiului verde. Vă oferă gustul perfect al ceaiului, fără un gust amar neplăcut.

Băutul ceaiului verde este un ritual personal

Și ar trebui să abordați pregătirea sa în consecință. Luați practicile de mai sus ca pe niște recomandări, s-ar putea să constatați că vă este mai bine să infuzați unele tipuri de ceai verde pentru o perioadă mai scurtă de timp. Unele persoane pot prefera ceaiul ușor îndulcit cu miere sau zahăr din trestie. Este important să vă bucurați de ceaiul verde.

Nu vă fie teamă să experimentați și să găsiți modalitatea care vă oferă cea mai bună experiență de ceai.