Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

...care sunt cele trei tipuri de cafea care îți pot face cel mai mare vânt în portofel?

Lumea modernă se bucură de neobișnuit, extraordinar și unic, iar dorința de a avea ceva neobișnuit, combinată cu dorința de a plăti sume uluitoare pentru aceasta, nu se ferește de cafea.

  1. BLACK IVORY

pentru 1 kg veți plăti în jur de 2.500 de dolari americani

Dacă ați mizat pe așa-numita cafea civet pentru medalia de aur, trebuie să știți că în 2012 a fost înlocuită pe tronul imaginar de creata cafea elefant, care provine din nordul Thailandei. Din nou, aceasta este o cafea care intră în aparatul de cafea după ce a trecut prin tractul digestiv al unui alt mamifer (elefant).

În cazul cafelei Black Ivory, doar cele mai bune boabe de Arabica sunt oferite elefanților spre consum, 33 de kilograme de boabe de cafea producând 1 kilogram de produs final.

Cafeaua de elefant este oferită exclusiv de anumite hoteluri de lux și restaurante cu stele Michelin din Maldive și Thailanda, astfel încât nu există nicio îndoială că gustul său distinctiv (se spune că are note de ciocolată și că nu are nicio urmă de amărăciune) este savurat doar de câțiva aleși.

  1. KOPI LUWAK

pentru 1 kg veți plăti până la 1.300 de dolari americani

Sub denumirea de "kopi luwak" nu este altceva decât cafea "civet". Adică, cafea din care mamiferele mici asemănătoare cu marțafoiul, vipera lâncedă pătată, s-au înfruptat înainte de prăjire. Le place să își varieze dieta de insecte cu fructele arborelui de cafea. Cu toate acestea, ele nu digeră păcatul (adică boabele de cafea), ci îl excretă în stare fermentată. Prin fermentarea în tractul digestiv al bulbilor, cafeaua kopi luwak este lipsită de substanțele amare, iar boabele astfel "tratate" produc o cafea delicată, aromată și cu un gust neobișnuit.

Potrivit unor surse, producția anuală de cafea de civetă este de aproximativ 250 de kilograme, ceea ce este, fără îndoială, unul dintre motivele pentru care prețul său este ridicat. Și poate ați ghicit că o astfel de cafea nu va proveni întotdeauna din excrementele de civetă sălbatică. Adesea, aceste animale sunt crescute în mod artificial în ferme în condiții destul de discutabile, nu de puține ori dincolo de punctul de cruzime. Apoi, bineînțeles, fiecare consumator trebuie să cântărească cu propria conștiință dacă este suportabil pentru el sau pentru ea riscul ca cafeaua sa kopi luwak să fie răscumpărată prin suferința animalelor.

  1. FINCA EL INJERTO

pentru 1 kg plătești 1 100 de dolari americani

Această cafea Finca el injerto din Guatemala este numită "regina calității", provine de la o fermă de familie care respectă practicile agriculturii organice. Este prima fermă de cafea din Guatemala care a fost certificată "CO2 Neutru". Familia Aguirre își cultivă arborii de cafea la altitudine mare, sub un coronament de copaci și pe soluri foarte fertile. Fructele lor se caracterizează prin boabe foarte mici.

În urma câștigătorilor de medalii, puteți găsi, de exemplu.

  • Cafea SAINT HELENA provenind de pe insula unde Napoleon Bonaparte și-a petrecut ultimii ani din viață. Are o aromă florală delicată, cu note de citrice și caramel.

  • HACIENDA LA ESMERALDA cafea cultivată pe versanții de sud-vest ai Panama. Este recoltat în întregime manual și are o aromă plăcută de nucă, cu o notă de ciocolată neagră.

  • Cafeaua OSPINA crește în pădurile tropicale din Anzii columbieni. Solul, bogat în cenușă vulcanică, îi este evident benefic. Această locație fertilă a fost aleasă de fondatorul fermei, Mariano Ospina Rodriguez, în 1835. Datorită lui, Columbia a început în curând să producă unul dintre cele mai bune cafele din lume.