Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

Un pachet solid nu este întotdeauna alcătuit din perechi care se potrivesc la prima vedere. Cine ar fi crezut că espresso și tonic se vor înțelege?

Cine ar fi crezut că espresso și tonic se vor înțelege?

CÂND ESPRESSO ȘI TONIC SPUN "DA"

Relația lor este relativ tânără dacă ne gândim la vârsta pe care o avea cuplul când s-au căsătorit. Potrivit unor surse, Tonic și Espresso s-au legat pentru prima dată la cafeneaua Koppi Roasters din Helsingborg, Suedia. Ei au fost prezentați de fondatoarea cafenelei, Anne Lunell. Ea și partenerul ei, Charles Nystrand, au gustat pentru prima dată tonic și cafea atunci când un prieten le-a pregătit această combinație destul de neobișnuită ca o "infuzie" după o petrecere. Ei au găsit băutura răcoritoare și interesantă. Așa că au decis să o ofere în cafeneaua lor. Era anul 2007 și pachetul de espresso și tonic a fost oficial sigilat.

Deși cafeneaua lui Anne și Charles nu mai funcționează de câțiva ani, băutura lor a reușit să se extindă între timp și să câștige mulți fani în întreaga lume. Dacă vreți să vă alăturați lor, nicio problemă. Espresso Tonic este ușor de preparat acasă.

Facerea cafelei espresso tonic

  1. Adaugați câteva cuburi de gheață într-un pahar de cel puțin 350 ml și turnați tonicul răcit.
  2. Acum faceți un espresso, apoi turnați-l cu grijă peste tonic și gheață.
  3. Puteți orna băutura tonică espresso cu o felie de lămâie sau de lime. 

Tips pentru tine:

  • Pentru a face espresso, folosiți cafea cu aciditate naturală mai mare, căutați soiuri cultivate în Kenya sau Ethiopia.
  • Cineva preferă să infuzeze cafeaua tonică cu infuzie rece, nu cu espresso fierbinte. Infuzia fierbinte va crea un gradient de culoare interesant, cu o spumă fină la suprafață. Dacă folosiți cafea preparată la rece, așteptați-vă ca ingredientele să se amestece. Băutura va fi gustoasă, dar fără spuma cremoasă.
  • Puteți citi despre prepararea cafelei cold brew în celălalt articol al nostru. 

Nu degeaba se spune că contrariile se atrag. Un tonic amar și o cafea cu o aciditate justă reușesc să creeze un gust surprinzător de armonios și revigorant care va depăși rapid orice neîncredere inițială pe care ați putea-o avea de acest pachet neconvențional numit Espresso Tonic.

Compararea espresso tonic cu alte cafele reci:

Comparați espresso tonic cu trei băuturi populare de cafea rece: frappé, cold brew și cafea nitro.

Cafeaua frappé se prepară cu cafea instant, apă și zahăr. Spuma sa groasă și gustul dulce este foarte diferit de gustul răcoritor al unui espresso tonic.

Cold brew este mult mai fină și mai puțin amară decât espresso tonic, datorită procesului îndelungat de extracție a apei reci. Este ideală pentru cei care preferă arome mai delicate de cafea.

Cafeaua nitro, care este o variantă de cold brew, este o băutură catifelată și netedă datorită saturației cu azot. Acest proces produce o spumă bogată la suprafață, care este similară cu un espresso tonic, dar gustul cafelei nitro este în general mai blând.