Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

Bine ați venit la Premiile prestigioase în puterea cafelei. Ce tipuri de boabe de cafea au șanse să câștige? Și prin ce tip de procesare trebuie să treacă pentru a avea șansa de a câștiga cea mai puternică cafea din lume?

  1. Nominalizările la categoria cafea

Doar reprezentanții soiului Robusta au o șansă aici. Boabele din această plantă de cafea au în mod clar cel mai mare conținut de cofeină - aproximativ 2,3 grame la 100 de grame, comparativ cu Arabica cu 1,6 grame la 100 de grame. Celelalte soiuri utilizate frecvent sunt mult în urmă la acest indicator și nu pot conta pe participarea lor.

  1. Nominalizări în categoria METODĂ DE PREPARARE A CAFEATELOR

Cea mai tare cafea este preparată ca espresso, cold brew sau drip.

  1. Nominalizări în categoria NIVELUL DE BERE

Gradul de prăjire are un impact direct atât asupra intensității aromei, cât și asupra conținutului de cofeină. Cu cât gradul de prăjire este mai ridicat, cu atât cafeaua vă va părea mai puternică din punct de vedere al aromei. În același timp, conținutul de cofeină scade ușor pe măsură ce crește gradul de prăjire.

  1. Nominalizări în categoria GRĂTARIE

Măcinarea mai fină, utilizată de exemplu pentru aparatele de espresso, dă naștere unei cafele mai puternice, cu o aromă și un gust mai pronunțat. În schimb, măcinarea mai grosieră folosită pentru cafeaua de filtru și pentru metodele de preparare la rece, deși degresează ușor aroma, poate crește conținutul de cofeină. Acest lucru este, bineînțeles, legat și de timpul de preparare. În legătură cu aceasta, trebuie să menționăm și faptul că timpul scurs între măcinare și preparare are, de asemenea, un efect asupra tăriei cafelei. O cafea pe care o cumpărați deja măcinată va bate același tip cu același grad de prăjire și aceeași grosime de măcinare dacă a fost proaspăt măcinată înainte de preparare.

În practică, acest lucru înseamnă că tăria cafelei va fi afectată nu numai de tipul de cafea în sine, ci și de gradul de prăjire, de grosimea măcinării și de metoda de preparare.

Atunci ce produse specifice ar trebui să luați în considerare dacă doriți o băutură care se va număra printre favoritele clare ale competiției noastre?

Cele mai puternice cafele cu conținut ridicat de cofeină:

  • DEATH WISH COFFEE

Probabil cea mai populară cafea cu conținut ridicat de cofeină din lume, având un conținut de cofeină de aproximativ 730 mg într-o ceașcă de 350 ml. Este un amestec de Arabica și Robusta care excelează prin aciditate scăzută și o aromă de ciocolată și cireșe. Într-o singură ceașcă de cafea bine preparată, Death Wish Coffee oferă aproximativ dublul cantității obișnuite de cofeină.

  • BIOHAZARD COFFEE

Este un Robusta ușor prăjit, cu un conținut de cofeină indicat de producător de 928 mg în 350 ml de băutură. Consumatorii de cafea Biohazard Coffee sunt de acord că gustul său este doar ușor amar, cu urme de nuci, ciocolată și o notă de tutun.

  • DEVIL MOUNTAIN COFFEE

Produsul emblematic al mărcii este cafeaua Black Label, o ceașcă (350 ml) din care se crede că ar conține 1.555 mg de cofeină, de peste trei ori mai mult decât doza zilnică recomandată. În ciuda cantității absolut șocante de cofeină, se spune că Devil Mountain Coffee are un gust bun, fără semne de amărăciune excesivă.

  • INSOMNIA NEAGRĂ

Și aici obținem peste 1.000 mg de cofeină în 350 ml de băutură (producătorul dă o valoare de 1.105 mg). Se spune că secretul unui conținut atât de ridicat de cofeină în cazul acestei cafele Black Insomnia se ascunde în combinația neobișnuită de tip de boabe și în prăjirea perfect echilibrată.

Atunci, singurul lucru cert este că nu există un câștigător absolut. Acel imaginar "Și Oscarul merge la..." va pune, fără îndoială, pe jar inimile deja greu de bătut ale tuturor celor care au gustat adepții nominalizați. Iar statueta merită, probabil, să fie una călătoare, atunci când gândește-te la câte variabile intră în joc pentru a face cea mai tare cafea.

Cealaltă parte a premiului va fi, probabil, una călătoare.

Cafele puternice din gama noastră: