Este logic să combini două superalimente? Și chiar se potrivesc cafeaua și ciupercile medicinale?
Așa cum sugerează și titlul, ciupercile medicinale vor fi în joc. Așadar, nimeni nu vă cere să înmuiați o ciupercă în espresso. La fel ca și cafeaua, ciupercile uscate reishi sunt măcinate fin și, de obicei, abia dacă le puteți simți gustul în băutură. Probabil cea mai cunoscută combinație este cafeaua cu ciuperca reishi (Ganoderma lucidum).
Cunoașteți ciupercile reishi
Am scris multe despre cafea aici, dar înainte de a ne împrieteni cu o ciupercă medicinală, ar trebui să învățați și voi câte ceva despre acest adjuvant neobișnuit.
- îmbunătățește imunitatea;
- are așa-numitele efecte adaptogene, adică întărește capacitatea organismului de a rezista la stres;
- funcționează ca un puternic antioxidant cu efecte antiinflamatorii, se vorbește chiar de un așa-numit efect anti-îmbătrânire;
- întârzie apariția oboselii;
- are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular și asupra nivelului de zahăr din sânge;
- amplifică stările de anxietate și îmbunătățește starea pacienților care suferă de depresie.
Cum se combină reishi cu cafeaua
În primul rând, aveți nevoie de ciuperca reishi uscată și măcinată într-o pulbere fină. Aceasta se amestecă apoi cu cafea măcinată. Puteți cumpăra cafeaua reishi rezultată fie sub formă instantanee, fie măcinată, fie sub formă de capsule speciale de cafea.
Ce oferă cafeaua reishi?
Din cauza amestecului de cafea și ciuperci uscate, este probabil destul de clar că are conținut mai mic de cofeină. Acest lucru poate fi o caracteristică binevenită pentru consumatorii care se luptă cu sensibilitatea la cofeină. În plus, reishi va furniza o serie de nutrienți valoroși cu efecte foarte interesante, pe care le-am menționat deja mai sus.
Există efecte secundare de care să vă faceți griji?
În general, acest tip de cafea este foarte bine tolerat. Dar persoanele mai sensibile pot reacționa la amestecul de reishi - cel mai frecvent cu dureri de stomac, uscăciune a gurii sau erupții cutanate.
Reishi în doze mari poate provoca o scădere a coagulării sângelui și un risc asociat de sângerare. Prin urmare, se recomandă întreruperea suplimentelor și a cafelei care conțin această ciupercă (dacă este consumată în cantități mari) cu cel puțin două săptămâni înainte de intervenția chirurgicală planificată.
De asemenea, nu este indicat să o luați împreună cu anticoagulante. De asemenea, au fost observate interacțiuni adverse în combinație cu unele medicamente pentru diabet. Reishi scade de fapt nivelul de zahăr din sânge, astfel încât, atunci când este combinat cu medicamente antidiabetice, poate duce la o scădere prea dramatică. În ceea ce privește doza zilnică sigură, aceasta este de obicei indicată ca fiind de 1400-5000 mg pe zi, administrată în mai multe doze.
Dacă planificați să consumați reishi în cafea, acordați întotdeauna atenție informațiilor de pe etichetă. Ar trebui să aflați care este procentul de reishi (de obicei 2%), iar în unele cazuri producătorul adaugă informații despre cantitatea de polizaharide din reishi.
Undeva puteți găsi, de asemenea, conținutul de extract de reishi într-un anumit pachet de cafea, inclusiv doza recomandată. În comparație cu suplimentele nutritive, doza de reishi din cafea este, de obicei, semnificativ mai mică. Acest lucru este apoi asociat cu o scădere a riscurilor potențiale, dar în același timp și a efectelor dorite.
Dacă sunteți interesat să cunoașteți reishi un pic mai bine, atunci cafeaua este cu siguranță un ghid interesant în această călătorie.
Resurse:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31777013/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31777013/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25686270/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14756912/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14756912/
Cafeaua Lavado din munții din sud-estul Cubei vă va surprinde aciditate aproape zero și un gust distinct de ciocolată neagră și caramel.
Cafeaua Lavado din munții din sud-estul Cubei vă va surprinde aciditate aproape zero și un gust distinct de ciocolată neagră și caramel.
Cafeaua Guatemaltecă Trés Maria se remarcă printr-un echilibru perfect și o dulceață plăcută, completată de gustul de fructe tropicale coapte.
Cafeaua Guatemaltecă Trés Maria se remarcă printr-un echilibru perfect și o dulceață plăcută, completată de gustul de fructe tropicale coapte.
Aciditatea excepțional de scăzută și aroma de ciocolată se întâlnesc în cafeaua braziliană Fazenda Rainforest, pe care o puteți cumpăra pentru a susține ideea unui mod de cultivare a cafelei ecologic și social.
Aciditatea excepțional de scăzută și aroma de ciocolată se întâlnesc în cafeaua braziliană Fazenda Rainforest, pe care o puteți cumpăra pentru a susține ideea unui mod de cultivare a cafelei ecologic și social.
Etiopia a dat numele cafelei după provincia etiopiană Kaffa, așa că nu este de mirare că acolo se cultivă unele dintre cele mai bune cafele din lume.
Etiopia a dat numele cafelei după provincia etiopiană Kaffa, așa că nu este de mirare că acolo se cultivă unele dintre cele mai bune cafele din lume.
Un amestec unic de 5 varietăți de arabica din America Centrală și de Sud , completat de un robusta de calitate,pentru un espresso plin de aromă, putere și creme de calitate.
Un amestec unic de 5 varietăți de arabica din America Centrală și de Sud , completat de un robusta de calitate,pentru un espresso plin de aromă, putere și creme de calitate.
Cuba Lavado, boabe de cafea arabica
Guatemala Trés Maria, boabe de cafea arabica
Brazilia Fazenda Rainforest, boabe de cafea...
Etiopia Sidamo, boabe de cafea Arabica
Espresso blend Pura Vida, boabe de cafea