Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

Este logic să combini două superalimente? Și chiar se potrivesc cafeaua și ciupercile medicinale?

Așa cum sugerează și titlul, ciupercile medicinale vor fi în joc. Așadar, nimeni nu vă cere să înmuiați o ciupercă în espresso. La fel ca și cafeaua, ciupercile uscate reishi sunt măcinate fin și, de obicei, abia dacă le puteți simți gustul în băutură. Probabil cea mai cunoscută combinație este cafeaua cu ciuperca reishi (Ganoderma lucidum).

Cunoașteți ciupercile reishi

Am scris multe despre cafea aici, dar înainte de a ne împrieteni cu o ciupercă medicinală, ar trebui să învățați și voi câte ceva despre acest adjuvant neobișnuit. 

  • îmbunătățește imunitatea;
  • are așa-numitele efecte adaptogene, adică întărește capacitatea organismului de a rezista la stres;
  • funcționează ca un puternic antioxidant cu efecte antiinflamatorii, se vorbește chiar de un așa-numit efect anti-îmbătrânire;
  • întârzie apariția oboselii;
  • are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular și asupra nivelului de zahăr din sânge;
  • amplifică stările de anxietate și îmbunătățește starea pacienților care suferă de depresie.

Cum se combină reishi cu cafeaua

În primul rând, aveți nevoie de ciuperca reishi uscată și măcinată într-o pulbere fină. Aceasta se amestecă apoi cu cafea măcinată. Puteți cumpăra cafeaua reishi rezultată fie sub formă instantanee, fie măcinată, fie sub formă de capsule speciale de cafea. 

Ce oferă cafeaua reishi?

Din cauza amestecului de cafea și ciuperci uscate, este probabil destul de clar că are conținut mai mic de cofeină. Acest lucru poate fi o caracteristică binevenită pentru consumatorii care se luptă cu sensibilitatea la cofeină. În plus, reishi va furniza o serie de nutrienți valoroși cu efecte foarte interesante, pe care le-am menționat deja mai sus.

Există efecte secundare de care să vă faceți griji?

În general, acest tip de cafea este foarte bine tolerat. Dar persoanele mai sensibile pot reacționa la amestecul de reishi - cel mai frecvent cu dureri de stomac, uscăciune a gurii sau erupții cutanate.

Reishi în doze mari poate provoca o scădere a coagulării sângelui și un risc asociat de sângerare. Prin urmare, se recomandă întreruperea suplimentelor și a cafelei care conțin această ciupercă (dacă este consumată în cantități mari) cu cel puțin două săptămâni înainte de intervenția chirurgicală planificată.

De asemenea, nu este indicat să o luați împreună cu anticoagulante. De asemenea, au fost observate interacțiuni adverse în combinație cu unele medicamente pentru diabet. Reishi scade de fapt nivelul de zahăr din sânge, astfel încât, atunci când este combinat cu medicamente antidiabetice, poate duce la o scădere prea dramatică. În ceea ce privește doza zilnică sigură, aceasta este de obicei indicată ca fiind de 1400-5000 mg pe zi, administrată în mai multe doze. 

Dacă planificați să consumați reishi în cafea, acordați întotdeauna atenție informațiilor de pe etichetă. Ar trebui să aflați care este procentul de reishi (de obicei 2%), iar în unele cazuri producătorul adaugă informații despre cantitatea de polizaharide din reishi.

Undeva puteți găsi, de asemenea, conținutul de extract de reishi într-un anumit pachet de cafea, inclusiv doza recomandată. În comparație cu suplimentele nutritive, doza de reishi din cafea este, de obicei, semnificativ mai mică. Acest lucru este apoi asociat cu o scădere a riscurilor potențiale, dar în același timp și a efectelor dorite. 

Dacă sunteți interesat să cunoașteți reishi un pic mai bine, atunci cafeaua este cu siguranță un ghid interesant în această călătorie. 

Resurse:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31777013/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31777013/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25686270/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14756912/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14756912/