Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

Majoritatea oamenilor beau cafea în ziua de azi, dar un număr mare de oameni fac și greșeli în prepararea ei. Este clar că nu toată lumea are acasă o mașină de cafea profesională, dar și preparatele alternative au farmecul lor. Este cu siguranță mai ieftin să cumpărați echipamentul de care aveți nevoie, iar aceste alternative nu necesită la fel de multă îndemânare ca mașinile de cafea cu pârghie. Totuși, chiar și aici este posibil să se facă greșeli. Așadar, ce factori pot juca un rol în faptul că cafeaua ta nu mai are același gust ca la cafeneaua ta preferată?

1. Să nu ai o cafea bună

Simplu - ați cumpărat bazine de proastă calitate sau cafeaua este prea veche. În mod normal, ar trebui să consumăm cafeaua în aproximativ o lună de la prăjire, iar dacă cumpărați cafea din magazinele obișnuite, nu vă puteți baza niciodată pe faptul că este proaspătă. Poate că este mai ieftin, dar cu siguranță nu vă veți bucura de el. Pe măsură ce cafeaua îmbătrânește, își pierde din aromă și toate au același gust. Dacă doriți să vă jucați mai mult cu aroma și gustul, asigurați-vă că alegeți o cafea proaspăt prăjită de la un prăjitor ceh select. 

2. Cafeaua este măcinată prea mult timp

Chiar dacă cumpărați o cafea bună, s-ar putea să nu câștigați. Dacă o macini imediat, dar nu o bei într-un interval de timp rezonabil, cafeaua își va pierde aroma. Un orizont de timp rezonabil înseamnă, să zicem, o săptămână, și nici măcar asta nu este ideal. Dacă doriți cu adevărat să vă bucurați de cafea, macinați întotdeauna boabele direct pentru a le consuma. Mașinile de tocat manuale mai ieftine și cântarele digitale vă vor fi de folos în acest scop, nu trebuie să investiți mii de euro în mașini de tocat electrice. 

3. Cafeaua este prost măcinată

Dar evitați măcinătoarele electrice cu lame pentru că vă vor strica cafeaua. Acestea nu macină niciodată boabele în mod uniform și este foarte dificil să obțineți aceeași grosime de măcinare de fiecare dată când le folosiți, iar acest lucru este esențial pentru consistența rezultatelor eforturilor dumneavoastră de a obține cafea. Care preparat de cafea necesită un grad diferit de grosime a măcinării, astfel încât cafeaua să își poată oferi întregul potențial și să vă puteți bucura întotdeauna de ea în mod egal.

4. Stocați greșit cafeaua

Ideea că cafeaua ar trebui depozitată în frigider este acum poate un mit demitizat. Cafeaua absoarbe bine diverse mirosuri, așa că o cafea veche măcinată vă va fi de folos dacă doriți să scăpați de mirosul din frigider. Desigur, acest lucru nu face prea multe pentru cafeaua în sine. Cu toate acestea, adevărul este că cafeaua ar trebui depozitată în mod ideal fără acces la aer și lumină. De exemplu, diverse containere de vid vă pot ajuta în acest sens.

5. Pregătirea unei cantități prea mari de cafea deodată

Știm că uneori ai nevoie de o "cafea ca lumea", dar, pe de altă parte, cafeaua își schimbă gustul dacă o lași să stea mult timp și se răcește. Acest lucru se întâmplă mai ales atunci când ne preparăm cafeaua, de exemplu, într-o presă franceză, unde o parte din zațul de cafea ajunge întotdeauna în ceașcă, iar aceasta se scurge în continuare. Dar dacă nu vreți să renunțați la ceașca mare, atunci este mai bine să optați pentru cafeaua cu filtru.

6. Temperatura greșită la prepararea cafelei

Toarnă apă prea fierbinte sau prea rece peste cafea. Temperatura apei pe care o toarnă peste cafea trebuie să fie în jur de 91-96°C, altfel nu vei obține niciodată rezultatul perfect. De asemenea, turnarea cafelei filtrate necesită o mână sigură și îndemânare. Puteți verifica temperatura cu un termometru, un ceainic cu un gură specială va asigura o turnare precisă, iar fierbătoarele electrice speciale vă pot ajuta cu ușurință să le faceți pe amândouă deodată.

7. Nu știi cu adevărat ce vrei

Și asta este cu siguranță în regulă, cu toții suntem încă în curs de învățare. Dar este bine să aflați ce vă place și să nu vă fie teamă să încercați lucruri noi -experimentați cu diferite preparate, cafele, niveluri de măcinare și prăjire, gustați și savurați, jucați-vă. Este o idee bună să studiem fiecare dintre preparatele pe care dorim să le încercăm și să nu ne fie teamă să privim barmanii la lucru sau să le punem întrebări despre ceea ce fac.

Multe publicații și reviste despre cafea care abundă astăzi, precum și procedurile noastre proceduri scrise de preparare a cafelei, citiți aici, pot fi, de asemenea, un bun ghid în călătoria dvs. către o cafea bună