Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

Dacă există un preparat de cafea care a experimentat un mare boom în ultimii ani, acesta este cafeaua la filtru. În multe cafenele bune, îl veți găsi deja în meniu, imediat după popularul espresso. Nu este ușor să faci un espresso bun acasă. Dar prepararea unei cafele de filtru premium din boabe selectate nu este o știință a rachetelor!

Aceasta este o cafea în care nu se folosește nicio presiune în extracție, ci doar procesul natural de levigare în apă. Cu toate acestea, băutura rezultată este filtrată și, prin urmare, nu conține zaț de cafea și nu are loc nicio altă leșiere sau eliberare de substanțe.

Ne bucurăm, de asemenea, de volumul mai mare al băuturii rezultate în cafeaua filtrată, spre deosebire de cafetierele espresso sau moca, așa că o recomandăm cu căldură tuturor celor care se bucură de cantități mai mari de cafea. 

Spre deosebire de espresso, vă puteți juca frumos cu cafeaua de filtru și recunoașteți schimbările subtile de arome pe măsură ce ceașca se răcește. Imediat după filtrare, se pot detecta note deosebit de amare. Cu alte înghițituri, puteți simți corpul în curs de dezvoltare al cafelei, aciditatea, dulceața de început și primele indicii de note fructate. Când băutura este călduță, aromele puternice dispar și percepem mai ales potențialul cafelei în sine, notele sale și, în unele cafele, dulceața pronunțată iese în evidență în mod minunat.

Coarseness de măcinare

Cafeaua ar trebui în mod ideal să fie molata chiar înainte de a fi preparată. Gradul de măcinare pentru cafeaua de filtru seamănă cu sarea de masă. Indiciul pentru a afla dacă ați măcinat corect cafeaua ar trebui să fie timpul de extracție. Acest lucru ar trebui să fie constant 2,5 până la 3 minute. Dacă apa curge mai repede prin cafea, alegeți o granulație mai fină, cafeaua ar fi subextrasă. În schimb, dacă apa va curge mai mult de 3 minute, alegeți o măcinare mai grosieră data viitoare, altfel cafeaua va fi supraextractată.

Grasimea trebuie să fie ușor de ajustat chiar și în funcție de cantitatea de cafea preparată din filtru. În mod logic, o cantitate mică va curge prin cafea mai repede decât dacă aveți cafea pentru 5 persoane.

Preparare în Hario V60-01 și V60-02

Să folosim cele mai populare picurătoare ca exemplu de preparare ideală a cafelei de filtru. Rețeta pentru prepararea a 1-2 cești în V60-01 este de 17 g de cafea și 250 ml de apă.

În picuratorul mai mare Hario V60-02, această rețetă pentru prepararea a 3-4 cești este de 30 g de cafea și 450 ml de apă. Timpul de extracție este același pentru ambele, de 2,5 până la 3 minute. Datorită aceleiași forme a picurătoarelor (unghi de 60°)puteți prepara la fel de bine 1-2 cești în cea mai mare V60-02, nu veți prepara mai multă cafea în cea mai mică.

CUM PREPARĂM CAFEA FILTRATĂ

Timp total de preparare: 2-3 minute

✔ Volumul de cafea: pentru 250ml

✔ Cantitatea de cafea: 18g

  1. Măcinați 18 g de cafea proaspătă până la un grad de grosime asemănător cu cel al sării de masă
  2. În picuratorul, introduceți mai întâi insertulfiltrul de hârtie și clătiți-l bine cu apă caldă. Acesta este un pas foarte important care este adesea trecut cu vederea. Cu toate acestea, va face ca filtrul să-și piardă gustul de hârtie. 
  3. Puneți picuratorul pe un ceainic sau o ceașcă de servire și turnați cafeaua măcinată în filtrul clătit.
  4. .
  5. Cafea aburindă. Turnați aproximativ 30 ml de apă la 92 -93 °C peste cafea pentru a o uda toată și așteptați aproximativ 30 de secunde. În timpul acestei etape, cafeaua eliberează excesul de CO2. Ideal ar fi să folosiți apă filtrată.
  6. Continuați să turnați apă. Aveți nevoie de un flux lent și constant de apă pentru a uda. Cel mai bine funcționează o cafetieră oală cu gura de scurgere lungă și îngustă, cum ar fi clasicul Hario Buono. Se recomandă să turnați într-o direcție spiralată de la margine la centru și înapoi la margine din nou.
  7. .
  8. Timpul total pentru această extracție ar trebui să dureze 2,5-3 minute. Dacă apa curge mai repede prin picurator, măcinați cafeaua mai fin data viitoare. În schimb, dacă apa curge mai încet prin filtru, măcinați cafeaua la o măcinare mai grosieră. 
  9. După ce a curs toată apa, puneți picuratorul deoparte și râșniți-l cu apă caldă. 
  10. Deliciți-vă cu ceașca de cafea cu filtru delicioasă

TIP: Cafelele prăjite mai ușoare sunt excelente pentru filtru cum ar fi Ethiopia Sidamo, sau Brazil Santos

Rețeta video pentru prepararea cafelei cu filtru în HARIO V60

VĂRSĂTORIE TOTUL PENTRU Cafea filtrată