Cincizeci de boabe: povestea cafelei de Ashok Patre
Datorez faptul că avem această selecție perfectă din India patronului fermei Ratnagiri - Damian Durda. Vă mulțumesc foarte mult!
Istoria fermei datează din 1927, iar astăzi este una dintre cele mai moderne din țară. Bineînțeles, să ne turnăm o ceașcă de cafea curată. V-ați gândit vreodată că India ar fi locul unde se cultivă cea mai bună cafea? Țara produce cantități uriașe de cafea de bază, dar o cafea de specialitate?!?!?!
Acest lot, prelucrat prin metoda naturală de fermentare anaerobă, vă va arăta că și India are ceva de oferit lumii cafelei de calitate.
După ce au cules și sortat manual cireșele, muncitorii le-au plasat în recipiente din oțel inoxidabil, unde le-au lăsat să fermenteze fără acces la aer. Acest proces de fermentare a dat naștere unei acidități foarte plăcute în cafea, care amintește de grapefruit roz. Cireșele au fost apoi uscate în corturi de uscare nou-nouțe, una dintre cele mai noi investiții ale fermei. Datorită acestor corturi, cafeaua se usucă uniform, rezultând o dulceață foarte plăcută și o puritate ridicată a gusturilor și aromelor.
În ceașcă vă așteaptă piersici prăjite, ceai negru, vanilie, hibiscus și grapefruit roz. Se bea foarte bine.
Pentru a prăji această cafea, folosesc un prăjitor Loring S15 Falcon, care folosește convecția sau aerul cald ca principală sursă de disipare a energiei termice. Acest lucru îmi permite să lucrez foarte precis cu nuanțele de aromă ale acestei cafele și, astfel, reușesc să păstrez suculența ridicată, dar și dulceața.
Pentru cafeaua de filtru, utilizați întotdeauna cafeaua nu mai devreme de 7 zile de la data de prăjire. Acest lucru va împiedica apariția unor note amare nedorite în gust.
Ambalajul este infuzat cu azot alimentar pentru a încetini oxidarea boabelor, astfel încât cafeaua își va păstra caracterul chiar și după 45 de zile de la prăjire.
Țară.
Altitudine: 1300 m deasupra nivelului mării.
Varietăți: Catuai, Cauvery SLN9
Prelucrare: naturală
Profil de aromă: PIERSICI COAPTE - CEAI NEGRU - VANILIE - HIBISCUS - GRAPEFRUIT ROZ