Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

În lume există două tipuri de bază de cafea, adică de plante de cafea, și anume Cafeaua arabică, prescurtat Arabica, și Cafeaua de rapiță, adică cafeaua Robusta.

Tipuri: Cafea Arabica | Cafea Robusta

arabica vs. robusta

Tipul predominant de cafea: r - robusta , a - arabica , m - ambele la fel

.

Cafea arabica

Cafeaua de tip Arabica este mai dificil de cultivat, necesită mai multă îngrijire și un climat mai bun - acest lucru se reflectă din nou în prețul, care este semnificativ mai mare. În comparație cu Robusta, are o aromă și un gust mult mai bune. Interesant este faptul că acesta conține, de asemenea, aproximativ jumătate din cantitatea de cofeină în comparație cu Robusta. În ceea ce privește ponderea arborelui de cafea în producția mondială, tipul arabica are o pondere mult mai mare, și anume aproximativ 80%.

În cafenelele bune este un lucru obișnuit să se servească cafea făcută din cafea proaspăt prăjită 100% arabica. Cu toate acestea, în unele cafenele care nu se mândresc cu selecția lor de cafea sau cu alegerea furnizorilor, este posibil ca, fără să știți, să vă "bucurați" de o cafea care conține un amestec de robusta, ceea ce degradează întreaga băutură.

Ai vrea să guști cafea proaspătă 100% Arabica? Check out E-SHOP. Ne prăjim cafeaua la fiecare 14 zile și nu avem "lagers de rafturi vechi" :)

Cafea Robusta

Principalele diferențe între cafeaua arabica și robusta sunt prețul și calitatea. calitatea de robusta este semnificativ mai scăzută și are adesea un gust foarte pământiu, chiar neplăcut pentru unii. Cealaltă diferență semnificativă este prețul, care este aproximativ la jumătate față de cel al unei cafele arabica - există un motiv pentru aceasta. Cafeaua Robusta produce în doar 2-3 ani, este mai puțin pretențioasă la cultivare și mai rezistentă la dăunători (nu are nevoie de atâtea erbicide), toate acestea având un impact asupra prețului, așa că este foarte des folosită în amestecurile de cafea, unde reduce costurile de producție mai ieftine, așa că se poate spune că de multe ori se păcălește puțin consumatorul.

Cu toate acestea, nu este nimic în neregulă cu cafeaua robusta, atâta timp cât este etichetată corect. Din cauza conținutului mai mare de cofeină, robusta are un efect stimulant sporit - este bună pentru o lovitură bună. Cu toate acestea, iubitorii de cafea se bucură rar de ea. Cu toate acestea, este bine adaptat ca stimulent. Cu toate acestea, este foarte potrivit ca stimulent.

Alegerea cafelei - Arabica sau Robusta?

Așa că alegerea vă aparține - dacă sunteți un gurmand și vă place să vă răsfățați cu o selecție de cafea de înaltă calitate pe care o savurați pentru nuanțele sale de aromă și subtilitate - nu putem decât recomanda cafeaua Arabica.

Cafeaua Arabica.

Dacă, totuși, faceți parte din segmentul de populație care se bucură de cafea doar ca de un fel de stimulent sub formă de livrare de cofeină, cafeaua Robusta nu este cu siguranță o alegere rea.