Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate
Filtrează după
Producătorii
Preț
Lei Lei
Filtru

Ceai alb

Denumirea de ceai alb se datorează prezenței lăstarilor păroși albi care îl caracterizează. Are un gust extrem de blând și ușor dulce. Toate ceaiurile oferite provin din producții mici și sunt culese manual de pe plantațiile de ceai. Esența prelucrării este uscarea foarte lentă într-o cameră răcoroasă și ventilată. Acest lucru nu declanșează oxidarea enzimelor, ceaiul nu devine maro și nu își schimbă gustul original. Ceaiul alb chinezesc se găsește rar pe piață, este rar și, prin urmare, mai scump. Puteți folosi ceainice pentru a prepara ceai alb , dar și ceainice cu presă franceză. Experții recomandă turnarea ceaiului alb cu apă până la 80 ⁰C.

Mai multe despre produsele din această secțiune.

Ceai alb Ace de argint Kenya 50g

Este făcut manual din cea mai bună grădină din Kenya. Un gust delicat și dulce, cu arome de migdale și fructe tropicale, cu un gust plăcut și lung. O adevărată bijuterie.
Pret 74,90 Lei

Este făcut manual din cea mai bună grădină din Kenya. Un gust delicat și dulce, cu arome de migdale și fructe tropicale, cu un gust plăcut și lung. O adevărată bijuterie.

Unde să obțineți ceai alb?

Ceaiul alb este considerat a fi una dintre cele mai pure și mai bune varietăți de ceai din lume. Istoria sa datează din China antică, unde era rezervat doar curții imperiale, ca simbol al purității și eleganței. Se caracterizează prin gustul și aroma sa delicată, care este rezultatul unei prelucrări minime.

Ceaiul alb este ceaiul alb, adică atunci când frunzele și mugurii sunt încă acoperite cu fire fine de păr alb. Planta mamă este, așadar, aceeași cu cea din care provine ceaiul negru și verde, dar metodele diferite de recoltare și prelucrare dau naștere unor produse cu gusturi și arome diferite.

Ceaiul alb este cel mai puțin prelucrat dintre cele două, fiind în esență uscat foarte încet într-o încăpere răcoroasă și bine ventilată și apoi consumat practic în forma sa naturală, conservând astfel cea mai mare proporție de substanțe valoroase.

Ceaiul alb = o marfă rară

Spre deosebire de ceaiul verde sau negru, ceaiul alb este supus unei prelucrări foarte delicate. După recoltare, mugurii și frunzele de ceai sunt uscate în mod natural, adesea doar întinse la soare sau la umbră. Acest proces păstrează antioxidanții naturali și minimizează oxidarea, contribuind la profilul unic al ceaiului alb. Rezultatul este o băutură ușoară și răcoritoare, care își păstrează majoritatea proprietăților naturale.

Nu este nevoie să spunem că producția de ceai alb nu este cu siguranță produsă în masă. Recoltele tind să fie limitate, ceea ce duce la un preț mai mare și la o mai mică disponibilitate a acestei băuturi unice. În oferta noastră veți găsi ceaiul alb Aghi de argint din Kenya. Acesta vă va cuceri cu gustul său delicat și dulce, însoțit de aroma de migdale și fructe tropicale.

Depinde de tine dacă pentru a-l prepara folosești un ceainic tradițional sau un ceainic frenchpress. Dar ține cont de sfatul experților și infuzează ceaiul alb cu apă până la 80°C pentru a asigura o experiență cu adevărat intensă și pentru a-i păstra profilul nutrițional unic. Dacă doriți să fiți cu adevărat sigur de temperatură, folosiți un termometru special.

Beneficii pentru sănătate ale ceaiului alb

Ceaiul alb este bogat în antioxidanți, în special în polifenoli, care au efecte antiinflamatorii și anticancerigene. Studiile au arătat că un consum regulat poate reduce riscul anumitor boli cronice, inclusiv al bolilor de inimă și al diabetului. Datorită conținutului său ridicat de antioxidanți, acesta poate contribui, de asemenea, la încetinirea îmbătrânirii pielii și la îmbunătățirea aspectului general al acesteia. În plus, ceaiul alb conține mai puțină cofeină decât alte tipuri de ceai, ceea ce îl face o alegere ideală pentru cei care caută o alternativă mai puțin stimulantă.

De ce să cumpărați ceai alb de la noi?