Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

Cafea Fathers Coffee Bolivia Floripondio Anaerobic Washed 300g

86,90 Lei
cu TVA

Gustă o cafea excelentă de la prăjitoria Father's Coffee din Ostrava.

AROMĂ: CERC SUEDEZ - FLOARE DE POMERANJ - MĂR ROȘU

Doriți să măcinați cafeaua?
Nu este în stoc

Încredere a mii de clienți

Transport gratuit la comenzi peste 390 lei

O gamă variată în stoc

 

Cafea prăjită în fiecare săptămână

Metoda de prelucrare
Anaerobă
Aciditate
mediu
Gradul de prăjire
mediu
Arborele de cafea
100% Arabica

Ce spune Fathers roastery despre această cafea?

Ferma El Floripondio este una dintre fermele recent înființate în zona Samaipata din Santa Cruz. Familia Rodriguez a experimentat cultivarea de cafea de calitate într-o zonă care nu este cunoscută din punct de vedere istoric pentru producția de cafea. Altitudinea ridicată, microclimatul tropical și tipul unic de sol fac din Floripondio un loc ideal pentru a experimenta cu diferite soiuri. Ferma a plantat deja mai mult de 50 de soiuri pentru a vedea care se potrivește cel mai bine acestui terroir special. Numele neobișnuit al fermei provine de la copacii Floripondio, originari din zonă. Se spune că acești arbori, care înseamnă literalmente "trompete de înger", au anumite proprietăți halucinogene. Legenda spune că dormitul sub ele induce stări de visare grele și vii. Iar Floripondio este o fermă atât de frumoasă încât oricine o vizitează se va simți cu siguranță ca într-un vis.

PRODUCĂTOR - Familia Rodriguez a fondat Agricafe în 1986. La început au închiriat un spațiu într-o fabrică de prelucrare din regiunea Caranavi și au cumpărat cireșe de cafea de la 2.000 de producători. Abia în 2001 a fost construită actuala moară umedă din Caranavi, numită Buena Vista. La scurt timp după aceea, au construit o moară uscată în La Paz și au început să își exporte cafeaua. În 2012, la câțiva ani după declinul producției la nivel național, au decis să cumpere terenuri și au început să își cultive propria cafea. În prezent, aceștia dețin opt ferme în regiunea Caranavi (60 ha) și cinci în regiunea Samaipata (60 ha). În timpul sezonului de vârf, până la 300 de persoane lucrează pentru această companie. De asemenea, familia Rodriguez angajează în fiecare an agronomi din diferite țări ca și consultanți. Agricafe colectează cafeaua cultivată, o prelucrează într-o moară umedă, apoi într-o moară uscată și, în cele din urmă, o exportă. Pentru a scurta lanțul de aprovizionare și pentru a-l face mai transparent și mai rentabil, acestea s-au bazat pe un sistem de integrare verticală. În 2019, au câștigat premiul SCA Sustainability Award la categoria "Cel mai bun model de afaceri durabil".

PRELUCRARE - După inspecție și cântărire, cafeaua a fost atent sortată în funcție de greutate cu ajutorul apei, iar așa-numitele "plutitoare" au fost îndepărtate. Cafeaua a fost așezată pe o bandă transportoare și dezinfectată cu ajutorul unui proces similar cu cel folosit pentru struguri. Cireșele de cafea sunt apoi decojite, iar boabele sunt puse sub apă în rezervoare care sunt închise ermetic. Rezervoarele au o supapă unidirecțională care împiedică pătrunderea aerului în cafea, ceea ce ar invalida întreaga procesare. Scopul acestei fermentații "anaerobe" la temperatură constantă este de a reduce pH-ul și de a-l menține pe tot parcursul procesului.

VARIETĂȚI - Caturra este un hibrid natural pitic al soiului bourbon. Primele referințe și plante găsite provin din Brazilia, undeva la mijlocul anilor 1950. Fermierii au început să o îndrăgească rapid datorită dimensiunii sale mici, deoarece le permitea să planteze mai multe plante într-un spațiu mai mic și, astfel, să crească rentabilitatea fermei. Caturra are o aromă deosebită, dar, din păcate, este foarte sensibilă la boli.

Țară: Bolivia

Regiunea: Caranavi

Uzina de prelucrare: Buena Vista

Altitudine: 1710 m deasupra nivelului mării.

Cultivar: Caturra

Procesare: anaerobă

Profil aromatic: prăjitură de prune, floare de portocal, măr roșu

Father's Coffee Roastery
1878

Fisa tehnica

Metoda de prelucrare
Anaerobă
Aciditate
mediu
Gradul de prăjire
mediu
Arborele de cafea
100% Arabica

Recenzii (0)