Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate
Care sunt cei mai mari producători de cafea din lume?

Care sunt cei mai mari producători de cafea din lume?

Șaptezeci de țări din întreaga lume produc cafea. Dar nu toate își vând cafeaua și pe piețele mondiale. Multe țări consideră producția și vânzarea boabelor de cafea ca fiind produsul de top al economiei lor și depind de veniturile obținute din vânzarea cafelei. Cincizeci de țări cultivă cafea pe propriile terenuri și o exportă în întreaga lume. Pozițiile celor mai mari producători de cafea au rămas neschimbate de mai mulți ani. Cine sunt liderii pieței mondiale a cafelei?

.

Exporturile de cafea sunt în creștere în fiecare an

Consumul anual de cafea este în continuă creștere. În fiecare an, țările producătoare de cafea exportă în jur de 6 milioane de tone de boabe de cafea verde în întreaga lume, iar această cifră este în continuă creștere. Cu toate acestea, doar câțiva producători importanți aprovizionează majoritatea piețelor de cafea din lume. Cu toate acestea, concurența dintre producători este mare, în special în America de Sud și Africa, ceea ce duce adesea la războaie ale cafelei.

Printre primii 10 exportatori de cafea se numără următoarele țări:

Brazilia

Produce și exportă aproximativ 2,6 milioane de tone de cafea anual și, cu această producție, este liderul pieței mondiale a acestui produs. Cea mai mare parte a producției de cafea este Arabica.

Vietnam

În mod surprinzător, poziția a doua este ocupată de Vietnam, care se află pe piețele mondiale de cafea doar de câțiva ani. Acesta exportă aproximativ 1 milion de tone de boabe de cafea anual. Spre deosebire de Brazilia, Vietnamul produce în principal Robusta și, deși factorii politici și economici afectează producția de cafea, Vietnamul se menține pe locul doi de ceva timp.

Columbia

Una dintre cele mai delicioase cafele din lume provine din Columbia. Zonele de cultivare situate la altitudini diferite conferă cafelei columbiene o gamă destul de variată de arome. În plus, Columbia aduce cafelei sale o experiență de peste 200 de ani. Țara produce aproximativ 0,8 milioane de tone de boabe verzi în fiecare an.

Indonezia

Cafeaua din Indonezia îi poate impresiona pe cei mai mari cunoscători din lume. Fermierii indonezieni au inventat una dintre cele mai interesante metode de prelucrare a cafelei. Kopi Luwak este una dintre cele mai scumpe cafele din lume și are nevoie de civetă de palmier pentru a o produce. Cireșele de cafea trec prin tractul lor digestiv, iar fermierii culeg apoi ei înșiși boabele de cafea. Anual, Indonezia exportă aproape 0,7 milioane de tone de cafea.

Ethiopia

Este cel mai mare exportator de cafea dintre țările africane. Economia Etiopiei este puternic influențată de comerțul cu această marfă. Țara exportă 0,38 milioane de tone de boabe de cafea anual. 

Honduras

Ethiopia și Honduras concurează între ele pentru locul 5 în topul producătorilor de cafea de mai mulți ani. Statisticile actuale indică faptul că Honduras exportă 0,35 milioane de tone de cafea anual. Altitudinea mai mare conferă cafelei o aromă mai bună, ceea ce indică un avantaj competitiv cert. O caracteristică specială a Hondurasului este reprezentată de familiile de agricultori care se ocupă cu exportul de cafea de mai multe generații.

India

Cea mai renumită regiune de cultivare a cafelei din India este Karnataka. Aproape 70% din producția totală a Indiei provine de aici. Predomină Robusta, dar unii fermieri cultivă Arabica, care este la mare căutare în întreaga lume. India produce și exportă 0,35 milioane de tone de cafea anual.

Uganda

O caracteristică interesantă a Ugandei sunt fermele care cultivă și alte culturi în câmp, alături de cafeaua Arabica.  Uganda produce 0,29 milioane de tone de cafea.

Mexic

Cafeaua boabe de cafea din micile ferme mexicane reprezintă cea mai mare parte a producției locale de cafea. Este cafeaua de cea mai bună calitate. Boabele de cafea Arabica reprezintă cea mai mare parte din cantitatea totală de boabe de cafea produse în Mexic. Cultivarea organică la umbră și temperaturile mai scăzute de creștere îi conferă o aromă unică. Mexicul vinde 0,23 milioane de tone de cafea anual pe piețele mondiale.

Guatemala

Exporturile anuale de cafea ale Guatemalei sunt de aproximativ 0,2 milioane de tone. Guatemala, în special regiunea Antigua, profită la maximum de solul său vulcanic și de vremea previzibilă. Boabele sale de cafea sunt apreciate de experți. Marea majoritate a producției este Arabica.

Alte țări care intră în statisticile privind marfa de cafea vând sub 0,2 milioane de tone pe an. Prin comparație, Zambia, o țară aflată chiar la coada clasamentului, vinde 120 de tone de boabe de cafea pe an.

Arabica sau robusta sau cunoașteți principalele diferențe

Care specie este diferită. Arabica are un gust ușor acrișor și, în general, o gamă mai mare de arome, de la fructat la ușor lemnos. Conține mai puțină cofeină și mai mult zahăr și grăsimi. Dar principala diferență este reprezentată de condițiile de cultivare. Arabica produce cerceșeele de cafea după 6 ani, iar cultivarea sa necesită un climat mai blând, fără fluctuații de temperatură. Robusta se recoltează în doar 3 ani, iar conținutul de cafeină este de 3 ori mai mare decât Arabica. Ambele tipuri de cafea își vor găsi astfel fanii.