Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

Cafea Fathers Coffee Yemen Harazi naturală 300g

90,90 Lei
cu TVA

Gustă o cafea excelentă de la prăjitoria Father's Coffee din Ostrava.

Aromă.

Doriți să măcinați cafeaua?
Nu este în stoc

Încredere a mii de clienți

Transport gratuit la comenzi peste 390 lei

O gamă variată în stoc

 

Cafea prăjită în fiecare săptămână

Metoda de prelucrare
Uscat (natural)
Aciditate
mediu
Gradul de prăjire
mediu

În Yemen, cafeaua este cultivată în zonele muntoase, la altitudini cuprinse între 1600 și 2100 m. La înălțime, pe platouri și în văi. Yemenul este renumit pentru că a fost primul loc din lume în care s-a cultivat cafea în mod organizat. După ce călugării sufi l-au adus în regiune în secolul al XV-lea. De acolo a fost exportat din portul Al-Makha în secolul al XVI-lea, dând naștere la numele băuturii Mocha, cunoscută astăzi în întreaga lume.

PRODUCĂTOR - Cafeaua este cultivată în mici ferme terasate în munții înalți, folosind metode foarte simple. Toată cafeaua este culeasă manual, cultivată folosind îngrășăminte organice naturale și uscată pe paturi ridicate sau pe acoperișurile caselor. Lotul nostru va fi achiziționat prin Mocha Mill, unul dintre primii exportatori de cafea fină din Yemen. Mocha Mill a pornit în călătoria cafelei alese în 2014, când a decis să realizeze un studiu de fezabilitate privind cultivarea și exportul de cafea aleasă. Imediat după prima recoltă, au reușit să trimită cafeaua în SUA pentru a fi reevaluată și evaluată. Acest lucru i-a ajutat să înțeleagă calitatea, dar și riscurile asociate cu o prelucrare necorespunzătoare. Din nefericire, în același an (2014), în țară a izbucnit un război civil, dar acest lucru nu i-a împiedicat să își continue călătoria. De-a lungul anilor, au stabilit lanțuri de aprovizionare în 6 regiuni diferite din Yemen. În acest timp, în 2017, au construit o moară uscată în Samat, unde au investit, de asemenea, într-un sortator optic de boabe, în echipamente de prelucrare de ultimă generație și au construit depozite pentru uscarea cafelelor experimentale. În 2021, au procesat și au exportat aproximativ 10 containere de cafea aleasă. Cafeaua noastră provine de la mai mulți cultivatori mici, iar soiul este în principal Jaadi, un arbore mare cunoscut pentru producția sa bună.

PRELUCRARE - Toată cafeaua din lotul nostru a fost culeasă manual și prelucrată prin metoda uscată. După sortarea manuală, cireșele au fost uscate pe acoperișurile caselor timp de 6-12 zile. Acestea au fost apoi transportate la fabrica de prelucrare din Sana'a, unde au fost retestate și clasificate în funcție de calitate. Cafeaua este apoi prelucrată într-o moară uscată (decojită de pe cireșe), sortată pe un sortator optic și ambalată în saci de 30 kg.

VARIETĂȚI - Soiurile care sunt cultivate în climatul local uscat și sub lumina directă a soarelui tind să aibă nuanțe mai profunde de ciocolată. Dar prelucrarea uscată contribuie la o aciditate dinamică a vinului care adaugă dimensiune și note de fructe. Soiurile din Yemen nu sunt denumite după regiunile lor sau după metoda lor de origine. Cei mai mulți copaci își primesc numele în urma observării caracteristicilor lor externe. Acestea sunt, de exemplu, Udaini, Jufaini și Jaadi, Dawairi și Tufahi. Numele unor soiuri traduse din arabă înseamnă Crocus, Serious, Cyclic sau My Apple.

Țară: Yemen

Regiune.

Instalație de prelucrare: Moara Mocha, Sana'a

Altitudine: 1700 - 2100 m deasupra nivelului mării

Varietăți: Jaadi

Prelucrare: uscat

Profil aromatic: prune, boabe de cacao, strudel de mere

Father's Coffee Roastery
1630

Fisa tehnica

Metoda de prelucrare
Uscat (natural)
Aciditate
mediu
Gradul de prăjire
mediu

Recenzii (0)