Ce spune prăjitoria The Miners despre această cafea?
Brandul Cafe Benigno a apărut pentru prima dată pe piață în 2017, cu scopul de a oferi o selecție de cafea. Inima proiectului este Teresita Robles Navarro, cea care a venit prima dată cu această idee. Teresita îi datorează cunoștințele sale vaste despre cultivarea cafelei în mare parte tatălui său, Benigno Robles Fallas, care a inspirat-o apoi să numească stația de prelucrare după el. Benigno a fost un om muncitor și un mare iubitor al naturii. Principala viziune a familiei Robles este de a oferi cafele excelente și unice, care pot fi urmărite în totalitate până la un anumit fermier. Acest lucru le oferă clienților lor oportunitatea unică de a obține cafea care respectă mediul înconjurător și este corectă pentru toți cei implicați în proces. Teresita este responsabilă pentru toată producția, logistica și prelucrarea cafelei. De asemenea, familia se străduiește să inoveze în fiecare an pentru a obține rezultate și mai bune pe piața internațională.
Despre cafea
Finca La Casa este situată la o altitudine de aproximativ 1 500-1600 m. La Casa cultivă în prezent în principal soiurile Caturra și Catuaí. În timpul anului, în fermă nu se utilizează îngrășăminte chimice pentru a îmbunătăți solul și pentru a crește treptat calitatea și cantitatea. Ferma este înconjurată de o varietate de copaci, cum ar fi bananieri, platani, ricin, guitite, avocado, jocote și poró, care asigură o umbră amplă pentru arborii de cafea. O parte din finca La Casa este în curs de renovare pentru al treilea an. Principalul motiv este plantarea de noi soiuri de cafea, cum ar fi F1 Millennium, Obatá, Catigua, MG2 și Geisha, care în viitor ar trebui să înlocuiască actualele Caturra și Catuaí, care ajung treptat la sfârșitul vieții lor productive.
Prelucrare și uscare
După ce cireșele au fost culese manual, acestea sunt lăsate să se odihnească în rezervorul interior timp de 24 de ore înainte de a fi trimise pentru decojire. Cireșelor li se îndepărtează doar pielița superioară, astfel încât miezul să rămână intact. Cireșele decojite sunt apoi transferate într-un alt rezervor, unde fermentează timp de 36 de ore, sub un control constant al temperaturii. Uscarea ulterioară durează aproximativ 22 de zile, în funcție de vreme, pe paturi africane, la lumina directă a soarelui. Peste noapte, acestea sunt acoperite cu o folie transparentă, impermeabilă, pentru a împiedica accesul apei și al umezelii care ar putea compromite calitatea cafelei.
Fermă: Finca la Casa, Café Benigno
Altitudine: 1514 m deasupra nivelului mării.
Prelucrare: Miere
Varietăți: Catuai - Caturra
Mod de preparare: Espresso, Moka pot, dar merită încercat și pe filtru:)
Gust: miere de pădure, mere galbene, migdale, corp cremos, cidru de mere