Acesta va preveni multe boli neplăcute și periculoase, va încetini procesul de îmbătrânire, va promova arderea grăsimilor și ne va menține într-o stare mentală și fizică bună. Cum poate face toate acestea?

Ceaiul verde își datorează majoritatea beneficiilor sale pentru sănătate unei substanțe cunoscute sub numele de galat de epigalocatehină (EGCG), care este un antioxidant foarte puternic și eficient, cu efecte antiinflamatorii. Grație acestora, chiar și consumul de ceai verde la pacienții cu boala Crohn și alte boli inflamatorii intestinale pare mai mult decât promițător. Recent, a fost menționată frecvent și capacitatea EGCG de a asigura densitatea osoasă necesară în prevenirea osteoporozei.

Cu toate acestea, cafeina joacă, de asemenea, un rol semnificativ în acțiunea ceai verde, ca stimulent atât al metabolismului, cât și al psihicului nostru. Spre deosebire de cafea, însă, ceaiul verde conține mai puțină cofeină, efectele acesteia fiind influențate și de L-teanina, un aminoacid care induce relaxarea, reduce anxietatea, dar ajută și la concentrare. Acest lucru îți menține mintea calmă, dar concentrată - ce ți-ai putea cere mai mult!

Efecte susținute de studii:

  • Băutul regulat de ceai verde reduce riscul de 64% deficiență cognitivă la persoanele de vârstă mijlocie și în vârstă.
  • În combinație cu o activitate fizică regulată, ceaiul verde stimulează eficiența metabolică și promovează arderea grăsimilor.
  • Consumul de ceai verde reduce nivelurile de markeri tipici pacienților cu boala Alzheimer care nu au suferit încă o deteriorare cognitivă semnificativă.
  • Substanțele din ceaiul verde pot contracara o serie de factori de risc implicați în dezvoltarea boala de inimă.
  • Băutând regulat șapte sau mai multe căni de ceai verde pe zi reduce riscul de deces cu până la 62%, chiar și la persoanele care au suferit un atac de cord.

În concluzie, cel care bea ceai verde are o șansă mai mare de a trăi mai mult, fără a fi nevoit să-și pună în joc calitatea.

Chiar dacă bea ceai verde, are o șansă mai mare de a trăi mai mult fără a fi nevoit să-și pună în joc calitatea.

Surse:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7640442/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7640442/

https://link.springer.com/article/10.1007/s11332-022-00955-8

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32804140/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32804140/

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0939475322002472

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0939475322002472

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7903984/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7903984/