La ce folosește prăjirea cafelei? Procesul de prăjire conferă cafelei gustul, culoarea și aroma specifice. Boabele verzi își schimbă culoarea într-un maro tipic cafelei. În timpul prăjirii, au loc anumite reacții chimice - durata prăjirii influențează rezultatul final. Există mai multe tipuri de prăjire și acestea sunt clasificate în funcție de caracteristicile proceselor menționate.
Ce influențează prăjirea cafelei?
Prăjirea cafelei este un proces destul de solicitant, influențat într-o oarecare măsură de presiune și de vremea de afară. Fiecare prăjitor are un efect diferit asupra gustului final. De fapt, prăjirea este influențată și de cine o face, astfel încât același tip de cafea poate avea gusturi diferite. Temperatura de prăjire, viteza tamburului de prăjire și adaosul de aer trebuie monitorizate pe tot parcursul procesului. După prăjire, boabele sunt răcite într-o mașină specială și lăsate să stea timp de două zile înainte de a fi de la prăjitor la magazin.
Cafea prăjită ușor și cafea prăjită închisă
Clasa de prăjire este la fel de importantă ca și grosimea măcinării, unele clase de prăjire sunt mai potrivite pentru o anumită metodă de preparare a cafelei, altele mai puțin. Light roast este potrivit pentru prepararea aeropress, picurare sau presă franceză, de exemplu. O prăjire mai închisă este mai potrivită pentru prepararea într-o oală moka sau într-o mașină de espresso.
Dacă vă interesează mai mult prepararea cafelei prăjite deschis sau închis, citiți articolul nostru.
Cafeaua verde este cafeaua neprăjită
Se crede în general că ingerarea sa este benefică pentru sănătate și ajută la pierderea în greutate. Această cafea are mai mulți antioxidanți și acizi, care se pierd prin prăjire (citiți mai multe despre cafeaua verde în secțiunea "Despre cafea" a site-ului nostru).
Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre prepararea acestei cafele, citiți articolul nostru.
Tipuri de prăjire a cafelei după nume:
- Canela ușoară
- Canela
- New England - începe prima fisură
- American, Light City - prima fisură se termină
- City Plus, mediu
- Orașul complet
- Light French, vieneză
- Franceză - cafeaua începe să ardă
- Italiană
- Spaniolă
Tipuri de prăjire în funcție de culoare:
Light roast - cunoscut și sub numele de "scorțișoară prăjită", denumit astfel datorită culorii sale asemănătoare scorțișoarei. Cafeaua este mai acră și are o aromă slabă
Medium Light Roast - culoare maro deschis, aciditate strălucitoare și aromă mai variată
Rostire medie - culoare maro deschis spre mediu, cu un corp mai plin și aciditate moderată
Trost mediu închis - aciditatea este suprimată, componentele aromatice ale cafelei ies în evidență, boabele au picături fine de ulei la suprafață
Dark Roast - culoarea este maro închis spre negru, boabele sunt uleioase, caracteristicile subtile ale aromei sunt suprimate, corp plin, note dulci-amărui
Trost foarte închis - boabele sunt foarte închise la culoare spre negru, fără aciditate, boabele sunt complet acoperite de ulei, corpul este ușor, poate ajunge la un gust ars
Înainte de ardere - o astfel de cafea nici măcar nu mai este potabilă
Cherry este un Robusta de înaltă calitate, puternic și intens, cu un gust ușor de ciocolată, cu o amărăciune mai mare, tipică pentru Robusta și, de asemenea, cu un conținut mai mare de cofeină, care este de până la 2 ori mai mare decât în cazul Arabica.
Cherry este un Robusta de înaltă calitate, puternic și intens, cu un gust ușor de ciocolată, cu o amărăciune mai mare, tipică pentru Robusta și, de asemenea, cu un conținut mai mare de cofeină, care este de până la 2 ori mai mare decât în cazul Arabica.
Aroma puternică și gustul bogat merg mână în mână cu conținutul mai mare de cofeină. Cafeaua conține o selecție aleasă manual de boabe neșlefuite (numite Culi) de Arabica, Robusta, Chari și Catimor.
Aroma puternică și gustul bogat merg mână în mână cu conținutul mai mare de cofeină. Cafeaua conține o selecție aleasă manual de boabe neșlefuite (numite Culi) de Arabica, Robusta, Chari și Catimor.
Un amestec unic de 5 varietăți de arabica din America Centrală și de Sud , completat de un robusta de calitate,pentru un espresso plin de aromă, putere și creme de calitate.
Un amestec unic de 5 varietăți de arabica din America Centrală și de Sud , completat de un robusta de calitate,pentru un espresso plin de aromă, putere și creme de calitate.
Brazilia este lider mondial în producția și exportul de boabe de cafea de calitate extrem de ridicată. Cea mai cunoscută și cea mai populară este cafeaua Brazil Santos 100% Arabica.
Brazilia este lider mondial în producția și exportul de boabe de cafea de calitate extrem de ridicată. Cea mai cunoscută și cea mai populară este cafeaua Brazil Santos 100% Arabica.
Știți ce soi de cafea 100% arabica să alegeți? Cumpărați acest amestec de 4 pachete diferite de 250g și economisiți 50 CZK! Total 1 kg de cafea prăjită.
Știți ce soi de cafea 100% arabica să alegeți? Cumpărați acest amestec de 4 pachete diferite de 250g și economisiți 50 CZK! Total 1 kg de cafea prăjită.
India Cireșe, boabe de cafea ROBUSTA
Trung Nguyen CREATIVE 4, cafea măcinată
Espresso blend Pura Vida, boabe de cafea
Brazilia Santos, boabe de cafea Arabica
Arabica din toată lumea - 1 kg, pachet de...