De foarte multe ori, în magazinul nostru, întâlnim că clienții vor să cumpere cafea proaspăt prăjită, dar nu vor ca aceasta să fie acră. Credem că acest sentiment a fost construit în fiecare client nou, deoarece a băut cafea veche și de proastă calitate din lanțurile de supermarketuri pentru o perioadă lungă de timp.
O astfel de cafea acră chiar nu este bună și este aproape imposibil de băut fără zahăr și lapte.Dar gustul ei cu siguranță nu poate fi pus pe seama acidității naturale a cafelei (aciditatea).
De ce cafeaua este acidă
Te-ai întrebat vreodată ce este de fapt cafeaua? Probabil că vă spuneți, cafeaua este doar cafea. Cafeaua este pur și simplu un fruct. Și ca majoritatea fructelor, cafeaua are o aciditate naturală.
Dacă nu a făcut-o. Dacă culegi zmeură sau afine sălbatice la o plimbare prin pădure, nu te-ai gândi că ușoara lor aciditate naturală este un lucru rău. La fel se întâmplă și cu cafeaua.
O cafea bună trebuie să fie echilibrată. O ușoară atingere de aciditate ar trebui să fie înlocuită de un postgust dulce și amețitor.
Cum să reduci aciditatea cafelei
Cumpărați cafea proaspăt preparată și sunteți la jumătatea drumului. Veți descoperi toate aromele și gusturile pe care le puteți găsi într-o singură ceașcă de cafea și nu veți mai dori să opacizați gustul cafelei cu zahăr sau lapte. Aciditatea naturală ușoară din cafeaua făcută din boabe proaspăt prăjite va avea același gust ca și cum ai mușca din fructul tău preferat de vară.
Alte motive posibile
- De asemenea, dacă apa curge prea repede prin cafea în timpul extracției, atunci toate substanțele nu au timp să treacă în apă. Rezultatul este un gust fad cu note acide.
- În cazul în care boabele de cafea sunt măcinate prea grosier, acestea lasă apa să treacă prea repede, rezultând o cafea acră.
- Aceasta poate fi exacerbată de temperatura scăzută a apei în timpul debitului.
- Fabricatele de cafea în cauză provin dintr-o anumită regiune, ceea ce oferă o specificație de aromă mai fructată.
Cafea preferată fără aciditate
Cafeaua Lavado din munții din sud-estul Cubei vă va surprinde aciditate aproape zero și un gust distinct de ciocolată neagră și caramel.
Cafeaua Lavado din munții din sud-estul Cubei vă va surprinde aciditate aproape zero și un gust distinct de ciocolată neagră și caramel.
Cafeaua Guatemaltecă Trés Maria se remarcă printr-un echilibru perfect și o dulceață plăcută, completată de gustul de fructe tropicale coapte.
Cafeaua Guatemaltecă Trés Maria se remarcă printr-un echilibru perfect și o dulceață plăcută, completată de gustul de fructe tropicale coapte.
Brazilia este lider mondial în producția și exportul de boabe de cafea de calitate extrem de ridicată. Cea mai cunoscută și cea mai populară este cafeaua Brazil Santos 100% Arabica.
Brazilia este lider mondial în producția și exportul de boabe de cafea de calitate extrem de ridicată. Cea mai cunoscută și cea mai populară este cafeaua Brazil Santos 100% Arabica.
Solul vulcanic din munții Anzi conferă fiecărui bob de cafea Colombia Supremo un gust unic și o aromă puternică.
Solul vulcanic din munții Anzi conferă fiecărui bob de cafea Colombia Supremo un gust unic și o aromă puternică.
Aciditatea excepțional de scăzută și aroma de ciocolată se întâlnesc în cafeaua braziliană Fazenda Rainforest, pe care o puteți cumpăra pentru a susține ideea unui mod de cultivare a cafelei ecologic și social.
Aciditatea excepțional de scăzută și aroma de ciocolată se întâlnesc în cafeaua braziliană Fazenda Rainforest, pe care o puteți cumpăra pentru a susține ideea unui mod de cultivare a cafelei ecologic și social.
Cuba Lavado, boabe de cafea arabica
Guatemala Trés Maria, boabe de cafea arabica
Brazilia Santos, boabe de cafea Arabica
Colombia Supremo, boabe de cafea Arabica
Brazilia Fazenda Rainforest, boabe de cafea...