Pregătirea unei cafele perfecte este o alchimie. Pentru a evita să stricați cafeaua atunci când se amestecă pentru prima dată cu apa, este o idee bună să turnați apă la temperatura potrivită peste cafea. Dacă turnați apă peste cafeaua care tocmai a fiert în ceainic, veți arde cafeaua și nu vă veți bucura de ea. În mod ideal, cafeaua trebuie turnată peste apă la o temperatură de aproximativ 90°C plus sau minus 5°C - depinde întotdeauna de preparat. Dacă folosiți un ceainic, asigurați-vă că așteptați cel puțin 30 de secunde până la un minut - depinde și de volum, cât timp este nevoie pentru ca temperatura apei să scadă. Dar cel mai simplu este să vă procurați un termometru, astfel încât să fiți întotdeauna sigur că turnați apă la temperatura potrivită peste cafea. Același lucru este valabil și pentru a bate laptele în băuturile de cafea cu lapte. Laptele nu trebuie să fie rece, dar nici ars. Este ideal să se monitorizeze direct temperatura acestuia atunci când se bate.
Mai multe despre produsele din această secțiune.