Timp de preparare a yerba mate: 1-2 minute

Capacitate: 350ml (nu se recomandă folosirea unor calabace mai mari)

Cantitate : 70g (aprox. 1/2-2/3 din recipient)

Cum se prepară yerba mate într-o căldare

  1. Umpleți recipientul de calabash cu aproximativ 2/3 din yerba mate. Pentru 350ml, asta înseamnă aproximativ 70g de yerba mate.
  2. Să strângeți micile particule de ceai yerba mate în partea de jos și în sus pe lateral. Faceți acest lucru acoperind recipientul cu palma, întorcându-l în poziție orizontală și agitându-l ușor. Apoi puneți recipientul înapoi în poziția inițială, astfel încât yerba mate să rămână la un unghi de 45°. Astfel, bombilla (paiul) nu se va sfărâma. 
  3. În continuare, puneți bombilla (paiul) în partea în care nu există maté.
  4. Prima dată turnați puțină apă caldă (în jur de 50°C) și lăsați-o să se absoarbă complet în maté.
  5. Apoi turnați restul de apă caldă de aproximativ 70 - 80 °C în locul unde se află bombilla și puteți aspira prin bombilla. După ce apa a fost adăugată, nu amestecați băutura.
  6. După ce ați băut până la fund, puteți reumple Yerba mate cu apă caldă, chiar și de mai multe ori. Prima infuzie de ceai este foarte puternică. Apoi vă puteți bucura de băutură.  

!!! SUGESTIE SIMPLĂ DE PREPARARE: Ceaiul de yerba mate poate fi preparat, de asemenea, folosind o presă franceză, turnați yerba mate, turnați apă fierbinte și după aproximativ un minut aveți nevoie doar de o strecurătoare și ați terminat.