Pentru ca site-ul nostru să funcționeze corect (setări de confidențialitate)

Consimțământul ne permite să lucrăm la îmbunătățirea întregului site, astfel încât să nu mai trebuiască să vă conectați în permanență, căutările să funcționeze corect, iar personalizarea înseamnă că nu primiți reclame despre lucruri care nu vă interesează și pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de consimțământul dvs. pentru a procesa modulele cookie. 

Făcând clic pe "Sunt de acord", sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor de analiză și publicitate ale unor terțe părți.

Datele dvs. vor fi tratate cu respect. Puteți să vă retrageți sau să vă modificați consimțământul în orice moment. Vă mulțumim!

Accept Administreaza preferintele
Acceptați cookie-urile selectate

Fasolea Nemba Burundi

67,90 Lei
cu TVA

Beansmiths este un prăjitor ceh de cafea fină. Cafeaua selectată este întotdeauna cultivată într-un mediu montan, unde temperaturile sunt mai scăzute și mai stabile, iar cafeaua se poate maturiza mai lent și își poate dobândi toate caracteristicile de aromă.

Doriți să măcinați cafeaua?
Nu este în stoc
Beansmith's

Încredere a mii de clienți

Transport gratuit la comenzi peste 390 lei

O gamă variată în stoc

 

Cafea prăjită în fiecare săptămână

Metoda de prelucrare
Uscat (natural)
Aciditate
mediu
Gradul de prăjire
mediu
Arborele de cafea
100% Arabica

Nemba este o stație centrală de procesare care procesează recoltele de cafea pentru peste 3.000 de mici proprietari. Am achiziționat acest microlot special datorită partenerului nostru 32CUP și companiei regionale Greenco, care lucrează în Burundi pentru a dezvolta cafea de calitate, colaborând cu fermierii pentru a le îmbunătăți mijloacele de trai și calitatea produsului.

Nemba este situată în provincia nordică Kayanza și este administrată de un agronom experimentat care supraveghează implementarea unor abordări moderne de cultivare și aplicarea de bune practici. De asemenea, este implicat în formarea cultivatorilor săi. Stația de spălare monitorizează și înregistrează cu exactitate cafeaua procesată pentru a asigura trasabilitatea pe tot parcursul lanțului de procesare. Cultivatorul mediu din această stație de spălare are în jur de 150 de tufe de cafea, pe care le cultivă la o altitudine de aproximativ 1.700 de metri deasupra nivelului mării. Numai uzina poate procesa până la 750 de tone de cireșe de cafea pe sezon.

Prelucrarea propriu-zisă este apoi efectuată sub un controlconstant al calității, începând cu prima sortare (flotare) în apă, în loturi mici. Boabele bune sunt apoi culese manual și sortate înainte de a fi introduse în mașinile de decojit, unde sunt clasificate în funcție de densitatea boabelor. Urmează operioadă de fermentare de aproximativ10-12 ore, cu îndepărtarea mecanică a pulpei. Aceasta este urmată de spălarea cu apă curată în canale, unde cafeaua este în cele din urmă sortată în funcție de densitatea boabelor în șapte categorii și pregătită pentru uscare.

Uscarea acestei cafele sortate și spălate se face lent și constant, timp de 2-3 săptămâni, până când conținutul de umiditate ajunge la 11,5 %. În acest timp, muncitorii elimină din nou orice defecte ale boabelor care nu au fost observate în timpul procesului anterior.

Etapa finală, procesarea fasolei uscate și îndepărtarea cojii de pergament, are loc la unul dintre locurile centrale de procesare din capitala Gitega, unde, în plus, fasolea este îndepărtată manual pentru ultima dată de defectele care nu au fost ușor de observat în timpul procesului anterior.

Procesul de prelucrare a cafelei descris în acest mod, și nu numai în Burundi, ne confirmă faptul că cafeaua, și mai ales cafeaua aleasă, este un produs cu un mare impact social. Este un produs care implică un număr mare de oameni în cultivarea și prelucrarea sa, un produs care sporește ocuparea forței de muncă în țările în curs de dezvoltare și în locuri unde alte locuri de muncă sunt adesea rare.

Amintiți-vă de această poveste despre cafea atunci când o savurați în ceașca dumneavoastră. Am constatat că această cafea este foarte potrivită pentru espresso și pentru prepararea cu filtru și o prăjim în acest mod versatil.

Mărimea ambalajului: 333 g
Varietate: Red Bourbon
Fermă / stație de spălare: Nemba CWS
Altitudine: 1700 m
Regiune: Kayanza
Metoda de prelucrare: spălat
Punctaj de cupaj: 87
Preparare recomandată: Espresso / Filtru, preparate alternative
Profil de aromă: smochine uscate, sirop de arțar, fructe de pădure
Aciditatea: aciditate medie

Beansmith's
1573

Fisa tehnica

Metoda de prelucrare
Uscat (natural)
Aciditate
mediu
Gradul de prăjire
mediu
Arborele de cafea
100% Arabica

Recenzii (0)