One Coffee Honduras San Rafael 250g

63,90 Lei
cu TVA

Gustă cafeaua excelentă Honduras San Rafael de la prăjitoria de cafea selecționată Jedno Kafe din Liberec.

Profil: CIOCOLATĂ NEAGRĂ - ROM - FRUCTUL PASIUNII

Doriți să măcinați cafeaua?
Nu este în stoc
Jedno Kafe

Încredere a mii de clienți

Transport gratuit la comenzi peste 390 lei

O gamă variată în stoc

 

Cafea prăjită în fiecare săptămână

Metoda de prelucrare
Uscat (natural)
Aciditate
mediu
Gradul de prăjire
mediu
Arborele de cafea
100% Arabica

Probabil că știți deja că suntem mai mult decât apropiați de cafelele honduriene, iar când a venit ocazia să vă pregătim această delicatesă tropicală, am spus da de trei ori! Și astfel, vă puteți aștepta la o plimbare cu ciocolată cu rom și fructul pasiunii. Pe scurt, este natural! Și, ca un bonus suplimentar, veți fi încântați de certificarea sa organică.

Norma Iris Fiallos este proprietara fermei San Rafael, situată în zona Los Limos din Corquin, în Copan. Norma este unul dintre cei mai inovatori producători din zonă, cu o gamă largă de soiuri diferite, inclusiv bourbon, catuai, maragogype și parainema. Ferma este situată într-o pădure de pini, ceea ce acidifică considerabil solul și conferă cafelei un profil de ceașcă foarte unic. Cafeaua este cultivată complet la umbră, iar suprafața de producție reprezintă o fracțiune din suprafața totală a terenului. Producătorii primesc aproximativ 70 eny FOB pentru micro loturile lor. În acest an, recolta a fost extrem de dificilă pentru toți producătorii, din cauza precipitațiilor abundente din timpul recoltării și a lipsei de culegători, ceea ce a însemnat că s-au pierdut cantități mari de cafea, fie căzând la pământ, fie umflându-se și spărgându-se în copac.

Acest lot este procesat cu certificare ecologică. Cireșele sunt mai întâi spălate și sortate în funcție de gradul de coacere. Acestea sunt apoi plasate în butoaie fără oxigen și lăsate să fermenteze și să macereze timp de 72 de ore. Temperatura din butoi este menținută la aproximativ 22-25°C. Cafeaua este apoi mutată pe paturi africane, unde este întoarsă la fiecare oră. Timpul de uscare depinde de vreme și este de aproximativ 20-30 de zile.

Toată procesarea ML are loc la moara Aruco pentru a centraliza procesul și a-l face mai ușor de controlat. Aceasta pentru a crea proceduri coerente, dar și pentru a reduce riscurile pentru producător. De asemenea, moara este situată la 800 de metri deasupra nivelului mării, ceea ce oferă uscătorului un climat mai stabil pentru uscarea cafelei, în comparație cu fermele unde vremea poate fi mai puțin previzibilă.

Cafeaua este prăjită în principal pe un filtru.

Prelucrare: naturală

Punctaj la cupaj: 87

Soi: Red Catuai

Altitudine: 1300 m deasupra nivelului mării.

Locație: Los Limos, Corquin, Copan

Cooperativă:Norma Iris Fiallos

Profil aromatic: ciocolată neagră - rom - fructul pasiunii

Jedno Kafe
1618

Fisa tehnica

Metoda de prelucrare
Uscat (natural)
Aciditate
mediu
Gradul de prăjire
mediu
Arborele de cafea
100% Arabica

Recenzii (0)