espresso...
De unde a apărut latte macchiato - o altă băutură de cafea pe bază deDacă vă așteptați la o poveste interesantă de la începutul secolului XX, probabil că veți fi dezamăgiți de data aceasta. Pentru că istoria acestei cafele este oarecum învăluită în mister. Cei mai mulți istorici ai cafelei se mulțumesc să spună că Late macchiato a apărut pentru prima dată în Italia în anii 1880, și că, în esență, nu era nimic mai mult decât un "macchiato inversat".
Latte macchiato - espresso pe un tron de spumă de lapte
Atunci, în loc de o băutură care se bazează pe espresso proaspăt turnat peste lapte cald, aveți lapte cald, spumă de lapte și doar deasupra stă - cu adevărat ca un tron - espresso-ul preparat. Vom descrie mai în detaliu întreaga încoronare...
Cum devine espresso-ul latte macchiato
- În primul rând, trebuie să faceți spumă de lapte. Folosiți lapte cu un conținut de grăsime de 1% sau 2%, acest lucru vă va asigura că aveți raportul corect de proteine și grăsimi pentru a produce o spumă cremoasă bună.
- Multe mașini de espresso sunt echipate cu o duză pentru lapte, sau puteți folosi un spumant special.
- Versați laptele spumat într-un pahar special pentru latte macchiato.
- Acum pregătiți espresso-ul și turnați-l cu grijă deasupra laptelui.
Avantajul unei băuturi de cafea cu o astfel de proporție de lapte este că nu există o creștere rapidă a tensiunii arteriale din cauza cofeinei. În plus, laptele este o sursă de nutrienți valoroși, fie că este vorba de proteine sau calciu.
Cine nu poate prepara un latte macchiato din lapte convențional din anumite motive (de exemplu, intoleranță la lactoză) are opțiunea de a folosi alternativele de lapte de înaltă calitate de la Alpro.
Care este diferența dintre un latte macchiato și un cafe latte?
Mulți oameni nu diferențiază în niciun fel aceste băuturi de cafea, dar atunci când vă uitați la procesul de preparare, există o diferență majoră. Obții un latte prin adăugarea de lapte spumat la espresso. În cazul unui latte macchiato, adăugați espresso la laptele spumat.
De obicei suntem fericiți când cerul este lipsit de nori, dar cu siguranță veți găsi o mulțime de ocazii pentru a așeza espresso-ul pe un nor de lapte și a vă bucura de un latte macchiato.
Brazilia este lider mondial în producția și exportul de boabe de cafea de calitate extrem de ridicată. Cea mai cunoscută și cea mai populară este cafeaua Brazil Santos 100% Arabica.
Brazilia este lider mondial în producția și exportul de boabe de cafea de calitate extrem de ridicată. Cea mai cunoscută și cea mai populară este cafeaua Brazil Santos 100% Arabica.
Cafeaua Lavado din munții din sud-estul Cubei vă va surprinde aciditate aproape zero și un gust distinct de ciocolată neagră și caramel.
Cafeaua Lavado din munții din sud-estul Cubei vă va surprinde aciditate aproape zero și un gust distinct de ciocolată neagră și caramel.
Îți place cappuccino sau caffé latte? Pregătiți-l acasă cu ajutorul mixerului manual pentru lapte de la compania italiană G.A.T., cu o capacitate de 600 ml.
Îți place cappuccino sau caffé latte? Pregătiți-l acasă cu ajutorul mixerului manual pentru lapte de la compania italiană G.A.T., cu o capacitate de 600 ml.
GAGGIA Magenta Plus este un aparat de cafea automat cu râșniță integrată, proiectat și fabricat în Italia. Pregătește până la 5 tipuri de băuturi.
GAGGIA Magenta Plus este un aparat de cafea automat cu râșniță integrată, proiectat și fabricat în Italia. Pregătește până la 5 tipuri de băuturi.
Brazilia Santos, boabe de cafea Arabica
Cuba Lavado, boabe de cafea arabica
Spumă de lapte G.A.T. Fantasia
Mașină automată de cafea GAGGIA Magenta Plus