2 sfaturi pentru cocktailuri de cafea

2 sfaturi pentru cocktailuri de cafea

Să bei cafeaua de dimineață este una dintre primele bucurii ale fiecărei zile. Dar cafeaua nu trebuie să fie singurul lucru care vă ajută să treceți peste dimineață. Adăugați doar un strop (sau două) de alcool de calitate și veți avea o companie excelentă pentru după-amiaza sau seara. Iată două sfaturi pentru cocktailuri de cafea care se vor amesteca în scurt timp și care sunt garantate că nu vă vor dezamăgi.

Cum se prepară cafeaua pentru băuturi mixte? Nu trebuie să investești în aparatele profesionale scumpe (nici măcar nu ai nevoie de un blender pentru această rețetă) pe care le găsești în baruri. Nu merită pentru uz casnic decât dacă aveți un consum de zeci de cești pe zi. Mașinile automate de cafea sau o oală moka la prețuri accesibile vă vor servi la fel de bine atunci când preparați cocktailuri de cafea. 

Martini cu cafea

Cafea Martini

Un martini de cafea sau espresso nu este, din punct de vedere tehnic, un martini. Își datorează numele paharului tipic cu picior înalt în care este servit. Această băutură este plăcut de dulce datorită lichiorului de cafea, perfect amară datorită cafelei și periculoasă datorită vodcăi, care aproape că nu se simte în ea. Se bea cu poftă, dar cu grijă.

Pentru o porție de Coffee Martini veți avea nevoie de:

  • 40 ml de vodcă
  • 20 ml de lichior de cafea
  • Espresso
  • Shaker

Umpleți shakerul cu gheață și adăugați toate ingredientele. Agitați și strecurați bine printr-o strecurătoare de bar. Ornați băutura cu boabe de cafea nemăcinate în pahar.

Cafea italiană cu Amaretto

Sunteți familiarizați cu cafeaua irlandeză cu whisky Jameson? Iată o versiune italiană a acesteia cu lichiorul de migdale Amaretto, dulce-amărui. Perfectă pentru a îndulci o după-amiază leneșă de duminică cu o carte. Cafea și desert într-unul singur.

Pentru o porție de cafea italiană cu Amaretto veți avea nevoie de:

  • 200 ml de cafea proaspătă preparată în modul dumneavoastră preferat
  • 45 ml de lichior Amaretto
  • Cremă proaspătă ușor bătută

Versați Amaretto și cafeaua într-un pahar de infuzie din sticlă. Amestecați și acoperiți cu un strat de frișcă bătută. Aceasta nu trebuie să fie tare, ci încă puțin lichidă. Pe lângă faptul că va îndulci gustul cafelei, va oferi un efect frumos de culoare.