Combinați dragostea de cafea și de alcool bun

Combinați dragostea de cafea și de alcool bun

Cafeaua bună și alcoolul premium au mai mult în comun decât se vede la prima vedere. În ambele cazuri, sunt băuturi care la început au fost privite cu ochi răi, dar astăzi mulți dintre noi nu ne putem imagina viața fără ele.

În același timp, există o credință larg răspândită conform căreia atât cafeaua, cât și alcoolul fin pot fi savurate doar în forma lor pură, neamestecată. Dar dacă vă place să experimentați și vă place un gust nobil, puteți încerca unul dintre cocktailurile cu cafea. Pentru a vă ajuta să alegeți, am pregătit câteva dintre cele mai renumite rețete.

Despre amestecul de cafea și alcool în general

Ideea de a amesteca cafeaua și alcoolul nu este nimic nou sub soare. Se poate spune că în aproape toate țările cele două băuturi sunt amestecate de secole, sau cel puțin de zeci de ani în cazul variantelor mai moderne. Așadar, dacă cineva ar vrea să guste toate băuturile de cafea din lume, probabil că nu ar avea la dispoziție jumătate de viață pentru a o face.

În cazul în care sunteți la început cu băuturile pe bază de cafea, cel mai simplu este să alegeți o combinație de cafea și alcool care vă place în forma sa pură. De asemenea, este important să folosiți marca de alcool care este menționată în rețetă. De foarte multe ori, alcoolul este ales pentru a completa perfect aromele prezente în cafea și în celelalte ingrediente.

Rețetă: Real Irish Coffee

Cafeaua irlandeză a fost inițial menită să încălzească pasagerii înghețați de pe primele zboruri peste Atlantic. Dar astăzi este disponibilă în multe locuri din întreaga lume, iar în SUA, în special, a devenit o băutură emblematică în mai multe baruri. Cel mai faimos este, probabil, Buena Vista Café din San Francisco.

Pentru a prepara o cafea irlandeză, veți avea nevoie de aproximativ 40 ml de Irish whiskey încălzit de bună calitate. Turnați acest lucru într-un pahar și veți obține aproximativ 150ml de espresso sau lungo. Adăugați frișca la final. Dacă doriți o băutură dulce, îndulciți-o cu sirop de zahăr și amestecați-o într-un shaker înainte de a adăuga frișca. Nu uitați că niciodată nu amestecăm bine cafeaua irlandeză înainte de a o bea, ci o bem întotdeauna peste crema de deasupra ceștii. 

  • 40 ml de whisky irlandez
  • 150 ml de cafea (espresso/lungo)

  • sirop de zahăr

  • cremă bătută

Coldbrew gin tonic

Dacă sunteți unul dintre acei amatori de gin și tonic, îl puteți îmbunătăți prin asocierea cu cafea. Așa cum băutura non-alcoolică espresso tonic a fost un succes în ultimii ani, varianta sa alcoolică câștigă popularitate în întreaga lume. Pentru a vă bucura de această băutură, veți avea nevoie de cafea preparată în mod ideal prin metoda cold brew. Aceasta se amestecă într-un pahar răcit cu 30 ml de gin de calitate, 20 ml de sirop de zahăr și apă tonică premium. 

  • 30 ml de gin
  • sirop de zahăr

  • 50 ml de cafea (cold brew)

  • 60 ml de apă tonică (sau reumpleți după gust)