Cursuri de barista sau să fii sau să nu fii barista

Cursuri de barista sau să fii sau să nu fii barista

Există momente în care nu este suficient să iubești cafeaua, ci merită să o cunoști mai bine și să înveți despre metodele de preparare a acesteia pentru a vă consolida relația și a construi pe o bază bună.

Cui se adresează cursurile de barista?

Ar fi o greșeală să presupunem că acestea sunt destinate exclusiv proprietarilor sau operatorilor de cafenele și personalului acestora. Un (viitor) profesionist se poate înscrie la curs, la fel ca oricine altcineva căruia pur și simplu îi place cafeaua bună. Nu este vorba doar de a cunoaște diferența dintre o cafea bună și una mai puțin bună, ci este la fel de important dacă poți face acasă o băutură care să respecte cele mai înalte standarde.

Ce veți învăța?

  • Vă veți întoarce în timp și veți învăța despre istoria cultivării și consumului de cafea.
  • Voi învăța cum se recoltează și se procesează cafeaua și care sunt soiurile de cafea printre cele mai utilizate.
  • Învățați procedurile adecvate pentru prepararea unei varietăți de cafele, de la espresso la cafea cu filtru.
  • Arta latte face parte, de asemenea, din seria de cursuri.

Cursuri pentru începători și avansați

Nu este neobișnuit ca organizatorii de cursuri să distingă dacă sunteți un începător complet - adică, în acest moment, un "simplu" pasionat de cafea care ar dori să învețe mai mult, sau dacă trebuie să vă perfecționați abilitățile existente și să urcați din nou pe scara profesională.

În primul caz, tot ce aveți nevoie pentru a participa la curs este dragostea pentru cafea și dorința de a învăța lucruri noi. Chiar și un curs de o zi vă poate învăța adesea cum să preparați un espresso, un macchiato sau un cappuccino excelent.

Cursurile de barista avansat se bazează pe cunoștințele și experiența participanților lor pentru a le oferi o perspectivă și mai profundă asupra lumii cafelei. Aici vă veți familiariza mai bine cu funcționarea și întreținerea mașinilor de cafea profesionale, veți examina mai îndeaproape diferite tipuri de prăjire și veți face cunoștință cu tehnici de preparare mai puțin cunoscute, fie că este vorba de AeroPress, Chemex, etc.

Aceste cursuri se adresează în primul rând barmanilor din cafenele și alte afaceri, astfel încât includ, de exemplu:

  • ajustarea grosimii măcinării;
  • operarea unui spumant de lapte;
  • utilizarea cafelei în prepararea altor băuturi, cum ar fi cocktailurile;
  • servirea corectă a cafelei pentru oaspeți.

După finalizarea unui astfel de curs, puteți începe cu adevărat să lucrați ca barista. La urma urmei, acesta include un examen de ieșire și o certificare ulterioară dacă treceți examenul.

Cești un barman?

Dacă doriți să vă folosiți pasiunea pentru cafea pentru a trece de la un profan cu o ceașcă de cafea în mână la un barista aspirant priceput, asigurați-vă că vă înscrieți la acest curs.