Cum să spumezi laptele fără o mașină de cafea

Cum să spumezi laptele fără o mașină de cafea

Pentru mulți iubitori de cafea, spuma de lapte de calitate este un element indispensabil al ceștii lor preferate. Dar ce se întâmplă dacă nu aveți un aparat de cafea care are încorporat un spumant de lapte automat? Nicio problemă! Vă vom arăta cum prin metode simple și eficiente puteți bate laptele perfect fără un aparat de cafea.

Lapte rece sau cald? Lapte vegetal sau animal?

Poate vă întrebați cum să biciuiți laptele cât mai bine și dacă câinele este îngropat în temperatura acestuia. Putem risipi imediat acest mit. Dacă preferați să aveți o ceașcă răcoritoare, de exemplu în zilele călduroase de vară, scoateți laptele din frigider și începeți să faceți spumă. Dar dacă sunteți un fan al unei porții de cafea fierbinte și aromată, încălziți laptele la 60-65°C. Un termometru pentru alimente vă va ajuta să ajungeți la temperatura exactă. Nu ar trebui să fie niciodată prea fiert, s-ar putea să nu vă facă prea mult bine.

Cel mai bun lapte pentru spumă este lapte integral proaspăt cu un conținut de solide de 3,5-5%. Acesta conține multe proteine și vă permite să conjurați un capac pufos și bogat. Cu toate acestea, dacă evitați lactatele, apelați la surse vegetale alternative, cum ar fi ovăz sau migdale. Vă veți descurca la fel de bine spumând laptele.

Cum să spumezi laptele folosind diferite metode

Nu vă bazați pe spumarea a câtorva mililitri de lapte pentru o ceașcă de cafea de după-amiază și pe punerea restului sticlei înapoi în frigider. Din păcate, nu funcționează așa. Veți face spumă de lapte din cel puțin o oală pe jumătate plină, ceea ce înseamnă aproximativ 150 ml.

Presa franceză și spuma de lapte

Da, vedeți bine. Presa Presa franceză nu este doar pentru a face cafea, o poți folosi imediat pentru a face un capac de lapte, pentru un cappuccino, de exemplu.

  • Umpleți recipientul cu lapte și urmăriți temperatura acestuia,
  • începeți să pompați pistonul în sus și în jos,
  • continuați până când se formează o spumă moale și mătăsoasă.

Spumă de lapte manuală

Un spumant de lapte manual funcționează pe același principiu. Utilizând stoarcerea, acesta spumează laptele în cel mai scurt timp dintre toate modurile posibile, fără a folosi o duză de abur. Spumatorul de lapte poate crea rapid și ușor o spumă groasă și cremoasă.

Spiral Milk Frother

Metoda cea mai ieftină pentru cei care tânjesc după o cafea cu lapte ca lumea este un spumant de lapte cu baterii, pe care îl puteți obține pentru câteva sute de euro și care totuși face o treabă bună.

  • Umpleți 1/3 din vasul din oțel inoxidabil cu laptele pe care îl alegeți,
  • submergeți spumiera de lapte sub suprafață și aduceți-o în diagonală la perete,
  • când începeți să bateți, se va forma un vârtej la suprafață,
  • după bătaie, bateți în ceainic pentru a expulza bulele mari din spumă.

Spumă de lapte electrică

Vă place să faceți spumă de lapte aproape fără muncă? Pur și simplu turnați lapte rece în spumatorul electric și acoperiți-l cu capacul. Aparatul face toată munca pentru dvs. Acesta încălzește laptele la temperatura ideală și îl bate într-o spumă perfect netedă. Aparatul Electric Milk Frother este ideal pentru cei care se bucură de o ceașcă de cafea fierbinte de mai multe ori pe zi.

Spumă de lapte

Dacă alegeți să bateți laptele cu o duză de abur, este necesar un spumant pentru lapte din oțel inoxidabil. Să spumezi laptele în sine nu este însă un proces ușor; trebuie să îl faci bine.

Să-l faci bine.

  • Înainte de a bate laptele, verificați duza și treceți aburul prin ea pentru a o curăța.
  • Jucătorul de lapte trebuie să fie umplut cu o treime cu lapte răcit.
  • Submergeți duza cu aproximativ un centimetru sub suprafață și porniți aburul la maxim.
  • Puteți obține cea mai groasă spumă prin deplasarea ceainicului treptat în jos.
  • Când cana de lapte devine prea fierbinte, opriți duza și scoateți-o.
  • Tocati ceainicul pentru a expulza bulele de aer.
  • După ce faceți spumă de lapte, curățați duza (lăsați aburul să iasă) pentru a împiedica murdăria și reziduurile de lapte să se agațe de ea.

Spuma bogată este primul pas spre arta latte

Spuma de lapte bogată și netedă este baza pentru crearea imaginilor uimitoare pe suprafața cafelei cunoscute sub numele de latte art. Dar savurați-vă cafeaua cât mai curând posibil - latte art durează în condiții perfecte doar câteva momente, treptat trăsăturile sale ascuțite încep să se estompeze și să se estompeze. Pe suprafață puteți crea modele mai ușoare, cum ar fi o lalea, o rozetă sau o inimă. Cu toate acestea, cei mai experimentați barmaniști pot uimi absolut cu, de exemplu, un ursuleț de pluș, o pânză de păianjen sau o lebădă, pe scurt, piese care aproape că nu se pot distinge de forma lor reală. Practica face perfecțiunea! Așa că nu disperați și încercați chiar și cea mai elementară artă a latte-ului în mod repetat pentru a intra în pielea sa și a stăpâni elementele de bază importante care merg mână în mână cu imagini mai elaborate.

  • Bazele sunt laptele spumat corespunzător. Pur și simplu nu se poate face fără el.
  • Pentru a crea imagini de bază, ca să nu mai vorbim de imagini mai complexe, aveți nevoie de un ulcior de spumare a laptelui din oțel inoxidabil cu un vârf care permite spumei să curgă în fire subțiri.
  • Pentru începători, este ideal să vă jucați cu spuma într-o ceașcă mai largă, care are o suprafață suficient de mare.

Mâinile solide sunt esențiale

Apărați cupa în palma mâinii și țineți-vă mâinile stabile. Începeți să turnați laptele spumat în mijlocul ceștii, încercând să mențineți nivelul cafelei maronii.

Umplerea ceștii

Pentru a face espresso, turnați spuma de lapte până la jumătatea ceștii. Din acest moment, este timpul să începeți să creați arta latte corectă. Dacă ați încălcat mai devreme nivelul întunecat, imaginea nu ar fi ușor de recunoscut.

Lovitura perfectă de barista

Există proceduri date pentru crearea latte art care variază de la imagine la imagine. Vă finalizați creația aducând vasul cu spumă de lapte aproape de suprafața cafelei și ușurând încet panta. Ceașca trebuie să fie umplută literalmente până la margine.

Așa că și tu ai poftă de o ceașcă delicioasă de cappuccino? Ei bine, ura pentru asta! Credem că, cu ajutorul sfaturilor noastre despre cum să faci o spumă cremoasă delicioasă, vei reuși să o faci în cel mai scurt timp.