Vă prezentăm un alt membru al familiei espresso. Mai exact, unul dintre cei mai tineri membri ai acestei populare familii de cafea.

Cum a ajuns espresso la macchiato?

Expresso macchiato este creația barmanilor italieni care l-au introdus în lume la sfârșitul anilor 1980. Este un espresso clasic sau chiar dublu cu puțin lapte spumat. Laptele nu trebuie să fie prea mult pentru a păstra gustul puternic al cafelei.

De ce ai nevoie pentru a face un espresso macchiato?

Un espressor de calitate superioară, cafea de calitate superioară și un spumant de lapte, cu excepția cazului în care aparatul dvs. este echipat cu duza corespunzătoare. Nu uitați o ceașcă sau un pahar potrivit. 

Adaugați doar suficient lapte la espresso-ul finit pentru a scoate în evidență aroma cafelei și pentru a-l face neted.

Facte despre espresso macchiato:

  • Deși majoritatea țărilor au adoptat denumirea originală italiană, dacă doriți să comandați această băutură de cafea în Portugal, cereți serverului un "cafe pingado". 
  • În Italia, cafeaua cu lapte se bea mai ales după-amiaza; dacă comandați un espresso macchiato dimineața, așteptați-vă să fiți privit ca un ciudat în multe unități.
  • Când dați peste termenul "long macchiato" într-o cafenea atunci când vizitați Australia, trebuie să știți că este o băutură cu espresso dublu. 

Expresso macchiato este acolo pentru oricine este în primul rând preocupat de gustul și aroma unei cafele bune, în timp ce cantitatea potrivită de lapte va juca un rol important, dar în orice caz secundar.