Pietre de șlefuit din oțel sau piatră de șlefuit ceramică?
În cazul mașinilor manuale de măcinat cafea, materialul din care sunt făcute pietrele de măcinat nu este atât de important pe cât crede majoritatea oamenilor. Pietrele de măcinat ceramice, în special, au avantajul unei mai bune disipări a căldurii, dar dacă nu macini 5 kg de cafea în mână, practic nu contează. În plus, pietrele ceramice pentru măcinarea cafelei ar trebui să dureze ceva mai mult timp ascuțite în comparație cu cele din oțel.
Măcinător manual sau măcinător electric?
Un motor de mână are avantajul unui preț mai accesibil, o durată de viață mult mai lungă și un anumit ritual mental la prepararea cafelei. Astfel, unul își ia 5min pentru a se pregăti, își limpezește mintea, își ascute simțurile și apoi se bucură de cafea. Mașinile electrice de măcinat de calitate pot fi găsite la mii de coroane. De aceea, recomandăm mori de cafea manuale pentru prepararea cafelei acasă!
De ce să ai acasă râșnițe de cafea
Cu cât cafeaua măcinată este mai proaspătă, cu atât își va pierde mai puțină aromă. Și tocmai din acest motiv tot mai mulți oameni se bazează pe râșnițele de acasă.
Dacă sunteți la început cu măcinarea propriei cafele, poate fi dificil să vă orientați în jurul râșnițelor. Atunci care sunt diferențele dintre ele?
Două tipuri de bază de râșnițe
Măcătoarele de cafea pot fi împărțite în două grupe mari în funcție de modul în care sunt alimentate.
- Măcătoarele de cafea manuale - aceste râșnițe tind să fie mai mici și mai ieftine și sunt potrivite nu doar pentru călătorii, ci și pentru o măcinare de calitate acasă, atunci când nu vrem să investim de câteva ori mai mult în râșnițe electrice.
- Măcinătoare electrice de cafea - măcinătoare moderne alimentate cu energie electrică. Acestea tind să fie mult mai mari și mai scumpe. Sunt potrivite pentru măcinarea confortabilă a unor cantități mari de boabe. Pe lângă măcinarea propriu-zisă, acestea pot fi echipate cu multe alte caracteristici, cum ar fi un cronometru sau un cântar pentru cantitatea de cafea măcinată.
Mecanismele de măcinare diferă și ele
În plus față de acționare, râșnițele diferă și prin mecanismele de măcinare. Din nou, se folosesc două, iar ambele au avantajele și dezavantajele lor.
-
Măcinătorul cu cuțite de măcinat - Acest tip de măcinător este de obicei mai ieftin și, după cum sugerează și numele, folosește cuțitele pentru a mărunți boabele de cafea în bucăți foarte mici și asimetrice. NU recomandăm această râșniță și, prin urmare, nu o vindem. Este potrivit doar pentru condimente.
Rezultatul este că bucățile de dimensiuni diferite sunt extrase diferit, astfel încât cele mici sunt supraextracte și eliberează în băutură multe arome amare pe care nu le dorim acolo, iar cele mari sunt subextracte din nou, făcând cafeaua apoasă.
- Moara cu pietre de măcinat - o mașină de măcinat dotată cu pietre de măcinat reale, din oțel 99%. Acest tip de râșniță vă permite să reglați grosimea măcinării pentru fiecare preparat în parte. Marele avantaj este zdrobirea precisă a boabelor, ceea ce duce la eliberarea cantității ideale de uleiuri de cafea.
Setarea grosimii măcinării este o sarcină în sine, motiv pentru care am pregătit acest ghid cu privire la setarea grosimii cafelei.
Modalități preferate de preparare a cafelei
Aeropress | Jewer | French press | Moka kettle | Cafea cu filtru | Mașini de cafea espresso | Mașini de cafea espresso
De ce să cumperi măcinătoare de la noi?
- Vă putem livra o râșniță de cafea sau de condimente care este în stoc a doua zi după ce ați comandat!
- Avem o gamă largă de produse de cafea și ceai, precum și cafea de calitate.
- Ai nevoie de sfaturi? Serviciul nostru de asistență clienți este aici pentru dumneavoastră.