The Naughty Dog Colombia Huila DECAF 200g

58,90 Lei
cu TVA

Alegerea perfectă, cu o aciditate plăcută, pentru cei care doresc să se bucure de o ceașcă de cafea în orice moment al zilei, fără a fi distrași de cofeină.

Citrice - Caramel - Marțipan

Doriți să măcinați cafeaua?
In stoc > 5 bucăți , La dvs. acasă 10.05.
Cantitate

Încredere a mii de clienți

Transport gratuit la comenzi peste 390 lei

O gamă variată în stoc

 

Cafea prăjită în fiecare săptămână

Pregătire recomandată
toate preparatele
Metoda de prelucrare
Spălat (washed)
Aciditate
mediu
Gradul de prăjire
mediu
Arborele de cafea
100% Arabica

Altitudine: 1.400 - 2.000 m deasupra nivelului mării.

Țara de origine: Columbia

Regiunea: Huila

Soi: Soi: Caturra, San Ramon

Procesare: spălat

Recoltă: august 2023

Huila, situată în sud-vestul Columbiei, face legătura între Anzii Centrali și cei Orientali. Terenul său este variat, variind de la valea râului Magdalena până la vârfuri de munte. Cafeaua din Huila este unică datorită originii sale, climei și ciclurilor de recoltare. Oamenii care se ocupă de aceste plantații de cafea joacă un rol cheie în obținerea unei calități excelente. Deși Huila reprezintă doar 20% din producția totală de cafea din Columbia, 80% dintre producători exploatează ferme de mai puțin de trei hectare. Aceasta este o dovadă că și fermele mici pot produce cafea excelentă.

Columbia este cel mai bine cunoscută pentru cafelele sale spălate. Deși practicile pot varia ușor de la o fermă la alta, de obicei, în aceeași zi în care cafeaua este recoltată, aceasta este și descălțată. Apoi este supusă unei fermentații deschise în rezervoare speciale timp de 12-36 de ore. Cafeaua este apoi spălată înainte de a fi uscată. Uscarea poate avea loc pe suprafețe de beton, pe paturi supraînălțate.

Acetatul de etil, care se găsește în mod natural (de exemplu, în banane) și, de asemenea, ca produs secundar al zaharurilor fermentate, este utilizat ca solvent pentru a se lega de cafeina din cafeaua verde și a o elimina. Procesul propriu-zis de eliminare a cofeinei presupune înmuierea boabelor de cafea în apă în care se adaugă acetat de etil. Acest lucru leagă treptat cofeina până la nivelul dorit. Aceasta este o metodă foarte delicată de eliminare a cofeinei.

The Naughty Dog
2490
94 Produse

Fisa tehnica

Pregătire recomandată
toate preparatele
Metoda de prelucrare
Spălat (washed)
Aciditate
mediu
Gradul de prăjire
mediu
label
Arborele de cafea
100% Arabica

Recenzii (0)