Prăjirea cafe lei este o adevărată alchimie care, în cele din urmă, afectează caracteristicile de aromă ale cafelei. În general, ne jucăm cu cele două caracteristici de bază ale cafelei, care sunt aciditatea și amărăciunea. În termeni simpli, cu cât prăjim mai mult cafeaua, cu atât mai mult îi suprimăm aciditatea naturală și îi accentuăm amărăciunea. Italienii, de exemplu, sunt cunoscuți în întreaga lume pentru că își prăjesc cafeaua la o culoare foarte închisă, în timp ce în țările nordice oamenii preferă cafeaua prăjită la o culoare foarte deschisă.
Cafeaua Brazil Santos cu prăjire medie se remarcă prin aciditatea naturală și corpul său plin. Toate celelalte 100 rabica sunt prăjite la o calitate mai închisă.
Cu o suprafață de plantații de aproximativ 2,3 milioane de hectare, Brazilia este în prezent cel mai mare producător de cafea Arabica din lume. Acest lucru se datorează, în principal, faptului că suprafața sa este împărțită în trei zone climatice (ecuatorială, subtropicală și temperată) și, prin urmare, dispune de condiții ideale pentru cultivarea arborelui de cafea. Majoritatea, aproximativ 2/3 din producția totală, provine de la micii cultivatori de cafea. Datorită mărimii sale, Brazilia produce un număr mare de tipuri diferite de cafea, dar chiar și așa, putem afirma că un singur tip este cel mai popular și cel mai bun. Este vorba de Brazilia Santos. Cafeaua Santos este denumită după portul Santos, de unde este transportată din zona São Paulo și de unde este exportată în întreaga lume.
Originea cafelei: În regiunea São Paulo, situată în partea de sud-est a Braziliei, planta de cafea este principala cultură agricolă pentru populația locală și, prin urmare, i se acordă cea mai mare atenție și efort. Cafeaua Arabica este cultivată la o altitudine mai mică (800-1000 m deasupra nivelului mării) și, ca urmare, se caracterizează printr-o aciditate mai scăzută.
Aromă. Cafeaua combină note de ciocolată și nuci cu note subtile de fructe. Gustul este delicat, cu arome fine și arome fine și netede. Aroma este plăcută, fără nici o urmă de amărăciune.
Acest tip de cafea este cu adevărat un clasic care cu siguranță nu poate fi criticat. Ideal pentru a savura zilnic o cafea delicioasă.
Prelucrare: umedă
Varietate: Bourbon
Ingrediente: 100 Rabica
Grad de prăjire: Oraș ușor