Masă de cacao Ceremonial Criollo 90 g

28,90 Lei
cu TVA

Ceremonial Cocoa Cri ollo - tabletă de ciocolată făcută manual din masă de cacao din soiul Criollo.

In stoc > 5 bucăți , La dvs. acasă 10.05.
Cantitate

GourmetKava

Încredere a mii de clienți

Transport gratuit la comenzi peste 390 lei

O gamă variată în stoc

 

Cafea prăjită în fiecare săptămână

"Am cumpărat boabele de la fermierul Senor Felipe, le-am prelucrat în mica sa fabrică și am făcut manual mese de ciocolată.

Cacao Criollo este un soi autohton care nu este foarte prolific, dar foarte aromat. În Peru sunt puțini fermieri care cultivă Cacao criollo, tocmai din cauza randamentului scăzut al acesteia. Cumpărăm boabele criollo de la micii fermieri din apropierea orașului Pucallpa, unde cacaua prosperă. Boabele provin de pe o mică plantație.

Pomul din acest soi dă fructe de cea mai bună calitate, dar este mai puțin prolific și reprezintă o mică parte din producția mondială. Poate fi recunoscut după semințele sale rotunde și ușor plate, care sunt ușor violacee și de culoare albă fără fermentare. Are o aromă fructată cu note de nucă și este ușor amară, dar rafinată. Este folosit pentru cele mai fine ciocolate. Unele dintre cele mai bune ciocolate și alte produse gastronomice sunt fabricate cu acest soi".

Pregătirea:

20 g / 150 ml / 1 porție - se lasă să fiarbă puțin și se amestecă.

Idei de utilizare:

Se pune la fiert 1 litru de apă, 1/4 lingură de masă de cacao, 2 cuișoare și aproximativ un vârf de cuțit de scorțișoară, zahăr după gust și se fierbe la foc mic timp de aproximativ 7-10 minute, apoi se adaugă lapte după gust și se mai fierbe puțin.

De asemenea, o puteți folosi pentru a face ciocolată de casă, rasă în Muesli, pentru coacere. Cu toate acestea, nu puteți turna pur și simplu apă clocotită peste ea, trebuie să fiarbă cu adevărat, altfel nu se va combina și veți avea bucățele care plutesc la suprafață.

Alte aspecte importante:

Cacao Criollo de calitate pură nu este atât de ușor de cumpărat, deoarece fermierii adaugă de obicei o proporție de boabe Trinitario, care au un randament mai mare. Acest Cacao criollo nu este la fel de închis la culoare, deoarece nu este prelucrat la temperaturi ridicate pentru a nu-și pierde aroma și gustul natural.

Tabelul este etichetat La Ruta Alternativa - acest produs este unul dintre cele 50 de produse selectate incluse în programul organizației Devida - Comisia Națională pentru Dezvoltare și Viață fără Droguri. Familiile de fermieri selectate au ales să sprijine dezvoltarea comunității împotriva amenințării traficului de droguri. Deci, de exemplu, în loc de droguri - cacao. Scopul Devida este de a aduce familiile de fermieri mai aproape de clienții din întreaga lume prin această cale alternativă și de a oferi sprijin pentru vânzarea produselor lor. De asemenea, promovează dezvoltarea durabilă în zonele afectate de coca. Familiile de fermieri au decis să coopereze voluntar cu această organizație și să se alăture Ruta Alternativa".

Aviz:

  • A se păstra într-un loc răcoros, uscat și întunecat.
  • Pasta nu este lipsită de unt de cacao, așa că vă rugăm să nu vă temeți de "ochii uleioși" pe băutură.
  • Grăsimea se va depune pe suprafața mesei, decolorarea nu este un dezavantaj. Când cacao este preparată, grăsimea se va dizolva și va crea o băutură consistentă.
  • Nu este suficient să turnați apă caldă peste cacao, ci trebuie să o fierbeți la foc mic pentru un timp.
GourmetKava
2092 722777648888
88 Produse

Recenzii (0)